Artikel top billede

Stop for multimedieskat koster Apple millionomsætning

Apple høstede stort på multimedieskatten, men nu forsvinder den, og det kan mærkes.

Multimedieskatten har været en guldgrube for Apple, der har fået boostet sit salg via bruttolønsordninger. Men nu er festen slut. Producenten står til at miste en større millionomsætning som følge af de ændrede skatteregler.

Leif Andreasen fra flex benefit-forhandleren Flexpay fortæller, at Apple alene hos Flexpay vil miste en tocifret millionomsætning.

Atea bekræfter tendensen.

"Multimedieskatten har lagt op til highend-produkter, og der har Apple ramt godt," siger direktør Per Søgaard fra Atea, der selv forventer at miste samlet set 160 millioner kroner i omsætning i 2012 på grund af de nye regler.

Atea har tidligere fortalt, at Apples produkter udgjorde 40 procent af salget via bruttolønsordninger.

Spørgsmålet er dog, hvad det betyder for Apples samlede vækst. IDC-analytiker Anders Elbak venter en fortsat Apple-fremgang. 

"Dels er der tendensen mod consumerization, hvor stadig flere medarbejdere får lov til at vælge en Apple arbejds-pc, dels er Apple efterhånden nået bredere ud end til de studerende og kreative, som traditionelt har brugt Apple. Det har gjort, at flere har fået øjnene op for Apple som alternativ til Wintel," siger Anders Elbak.

Han forventer også, at detailhandelen vinder noget af salget tilbage fra før multimedieskatten. Oveni kommer en række forventede produktlanceringer fra Apple.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Apple.

Læs mere i det trykte CRN, som udkommer i dag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere