Artikel top billede

Sådan vil Google fremover håndtere dine data

Google ændrer sin håndtering af brugernes data og vil fremover samle data fra alle sine forskellige tjenester.

Den 1. marts ændrer Google sine vilkår for brug af selskabets tjenester og erstatter 60 forskellige dokumenter med én enkelt aftale. Det fortæller Google i sin officielle blog. Bortset fra enkelte undtagelser - som Chrome og ChromeOS, Books og Wallet - gælder de samme vilkår fremover for alle Google-tjenester.

De nye vilkår skulle være mere enkle og lettere at forstå, og Google fortæller at det også bliver lettere for selskabet selv at håndtere reglerne.

En af de vigtigste ændringer er, at Google fremover vil sammenføre brugernes data fra sine forskellige tjenester.

Hvis brugeren er logget ind, kan Google altså f.eks. bruge informationer fra Google Mail og Google+ til at personalisere søgeresultaterne.

Google gemmer også kontaktinformationer om personer, som den enkelte bruger ofte deler indhold med, og sørger så for at disse informationer hurtigt kan tilgås i alle Google-produkter.

"Vi kan gøre søgningen bedre - ved at forstå, hvad du virkelig mener, når du indtaster Apple, Jaguar eller Pink. Vi kan minde dig om, at du har et møde snart, baseret på din lokation, din kalender og den aktuelle trafik," skriver Googles data-chef Alma Whitten.

Denne sammenkøring af data gør det også lettere for Google at integrere sine tjenester. Som ComON kunne fortælle i mandags, kan man fremover ikke længere oprette en Google-konto uden samtidig også at oprette en Gmail og blive en del af Google+.

Hvis man ikke er enig med de nye vilkår, er den eneste mulighed at slette sin Google-konto og undvære firmaets tjenester. Her kan man f.eks. bruge Google Takeout til at downloade sine data og tage dem med til andre udbydere.

Google lover fortsat at man ikke vil sælge brugernes data eller dele dem med tredjeparter uden brugerens tilladelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere