Artikel top billede

Microsofts danske it-sikkerhedschef Morten Juul Nielsen går i flæsket på omstridt it-firma.

Dansk Microsoft-chef vil opsige omstridt partner-firma

Dansk sikkerhedschef hos Microsoft kræver omstridt it-firma udelukket som partner. Læs her hvorfor.

Læs også: Partner truet af opsigelse: Microsoft godkendte os

Microsofts danske it-sikkerhedschef, Morten Juul Nielsen, vil nu smide det omstridte it-firma, Uniblue, langt væk fra it-gigantens nærhed.

I hvert fald har han opfordret udenlandske Microsoft-kollegaer, der tildeler partnerskabsstatus, om at hive mærket af skuldrene på Uniblue.

"Jeg har på baggrund af tidligere kritik opfordret mine kollegaer i USA, der er ansvarlige for partnerprogrammet at ekskludere Uniblue fra partnerprogrammet, hvilket er sket tidligere i lignende sager," siger it-sikkerhedschef Morten Juul Nielsen til Computerworld.

"Dette (en ekskludering, red.) kan sikre, at de ikke optræder på Microsoft's sider som partner," siger sikkerhedschefen videre.

På Uniblues hjemmeside fremgår det, at selskabet er såkaldt Microsoft Gold Certificeret. 

Men det skal altså være slut, hvis det står til Morten Juul Nielsen.

Til skade for Microsoft

Kan du uddybe, hvilken kritik du henviser til? Har det noget at gøre med at selskabets navn optræder i forbindelse med telefonsvindlen?

"Nej, de to ting har ikke umiddelbart noget med hinanden at gøre - udover at folk i begge tilfælde betaler penge for noget, der ingen reel værdi har."

"I Uniblue sagen får brugeren installeret noget software, som de ikke behøver, fordi tilsvarende software allerede er indeholdt i Windows. Dette er ikke kriminelt, men til skade for Microsoft, når brugeren opdager, hvad denne har betalt for."

"I Phone Phishing-sagen får brugeren ikke noget af værdi og franarres sine kreditkortoplysninger, hvilket er kriminelt," fortæller Morten Juul Nielsen.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan en stribe it-firmaers navne, produkter og telefonnumre bliver misbrugt af telefonsvindlerne.

Det kan du læse mere om her.

Her kan du læse reaktion fra Uniblue på, at den danske Microsoft-chef vil have selskabet smidt ud af Microsofts partnerskabsprogram.

Læs også:

Dansk svindelsag: Pilen peger på dette firma

Microsoft-chef forsøgt fuppet af Microsoft-fupmagere

Tidligere politimand gik lige lukt i it-svindlers fælde

Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere