Artikel top billede

Rapport: Her er de kommende års pc-sællert

Salget af ultrabook-computere vil i de kommende år opleve en tre gange så høj vækst som salget af tablet-computere, vurderes det i ny rapport.

Computerworld News Service: Tablet-markedet kommer i løbet af de næste fem år til at opleve et større og større pres fra ultrabooks, vurderer analysefirmaet Juniper Research.

Juniper Researchs giver i sin nye rapport Ultrabooks & Mobile Computing - Strategies & Forecasts 2012-2016 den prognose, at antallet af leverede ultrabooks vil stige tre gange hurtigere end antallet af leverede tablets i løbet af de næste fem år.

Det forventes, at der i 2016 vil blive leveret 178 millioner ultrabooks.

Det er dog stadig langt færre end de 253 millioner tablet-computere, som Juniper Research regner med, der vil blive leveret i 2016.

Langsomme til at reagere på MacBook Air

Derudover påpeges det i rapporten, at på trods af horderne af tablets, der kæmper om at overtage førerpositionen i markedet fra Apples iPad, så har konkurrenterne været langsomme til at reagere på lanceringen af den ultratynde MacBook Air i 2008.

"Først sent på året i 2011 lancerede de førende leverandører de første ultrabooks, der er en ny kategori af bærbar computer båret frem af verdens største chipproducent, Intel," skriver rapportens forfatter Daniel Ashdown.

Mens hele it-branchen summer efter afsløringen af nye produkter ved årets Consumer Electronics Show i Las Vegas, så fremhæves der i denne rapport et antal udfordringer, som branchen er nødt til at håndtere.

"Som vi har set i tablet-markedet, er det svært for Apples konkurrenter at få fodfæste med produkter, der ikke i væsentlig grad er forskellige fra Apples, hvad angår pris og funktioner," tilføjer Ashdown.

Intels ultrabook-kategori har hjulpet til at differentiere tynde og lette bærbare fra almindelige bærbare, men leverandørerne har ifølge Junipers rapport endnu ikke styr på produktstrategien.

Nærmere beskrevet er det Intels specifikation og hvordan den hjælper til at sikre status og finansiering til produkter i denne markedsføringskategori, der volder leverandørerne problemer, hvilket har gjort mange af de aktuelle ultrabooks for dyre for mange forbrugere.

Desuden fremhæves det i rapporten, at leverandørerne supplerer solid state-drev i ultrabooks med traditionelle harddiske eller cloud-storage for en merpris, mens det vurderes, at Microsofts kommende styresystem, Windows 8, vil blive katalysator for ultrabookens succes i massemarkedet på grund af understøttelse af ting som bedre batterilevetid og always-on-funktionalitet.

Hvad angår prognosen for netbooks, vurderer Juniper Research, at der i 2016 kun vil blive leveret en tredjedel i forhold til i dag.

De populære tablets samt billige, højt ydende bærbare forventes at kannibalisere yderligere på netbook-segmentet, som oplevede en kortvarig popularitet for nogle få år siden.

Læs også:

Nu kommer næste bølge af ultrabooks væltende.

Nye tider: Derfor er en pc ikke længere en pc.

Ultrabook'en kommer - så meget vil du få for pengene.

Fem fede ultrabooks: Så meget får du for pengene.

En sværm af ultrabooks klar til at knuse Macbook Air.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere