Artikel top billede

Brugernes data på Megaupload slettes på torsdag

FBI har måske en kun tvivlsom sag mod fildelingssitet. Alligevel risikerer brugerne at miste alle uploadede data.

Siden Kim Dotcom (aka Schmitz) og hele ledelsen af Megaupload blev anholdt på foranledning af FBI, har brugernes adgang til fildelingssitet været spærret. Nu viser nye oplysninger, at brugerne ikke blot er forhindret adgang til filerne på Megaupload - de risikierer også at miste samtlige data - uanset om deres filer måtte krænke nogens copyright eller ej.

Allerede på torsdag kan brugernes data blive slettet, fremgår det af en korrespondance fra den amerikanske anklagemyndighed, som blev registreret under sagen, skriver flere internationale nyhedsmedier, blandt andre NPR.

I et brev offentliggjort fredag skriver anklagemyndigheden, at datacentrene Carpathia Hosting og Cogent Communications Group kan indlede sletning af data fra Megaupload fra torsdag den 2. februar.

Megaupload benyttede hostingfirmaerne til at lagre brugernes filer, og finansierede ydelsen ved hjælp af reklamerer og betalte bruger-konti.

Anklagemyndigheden har ikke længere brug for brugerdataerne, og derfor kan de slettes, fremgår det.

SE OGSÅ: Galleri med Megauploads millionær

Megauploads forsvar i den store piratsag vil forsøge at forhindre sletningen. Uden adgang til dataerne kan forsvaret ikke gennemføre et rimeligt forsvar i retssalen, lyder argumentet.

Sagen mod Megaupload er speciel, fordi de amerikanske myndigheder kører den som en kriminalsag. Normalt er sager om krænkelse af ophavsret civile sager, men ved at udvide sigtelserne til svindel og hvidvaskning kunne FBI nemmere kræve Kim Dotcom og hans medarbejdere udleveret fra New Zeeland.

Denne strategi kan dog give voldsomt bagslag, for der er store forskelle på de to sagstyper, skriver The Register. Sitet henviser til en artikel fra The Stanford Law Schools Center for Internet and Society, der forklarer de komplikationer, som det medfører at køre sagen som en kriminalsag, hvor den sigtede er betydeligt bedre beskyttet rent retssikkerhedsmæssigt, end man er i civilsager.

"Der kræves, at man har handlet med forsæt (for at der er tale om) kriminelle overtrædelser. Synspunktet i de fleste amerikanske retssale er, at forsæt indebærer et ønske om at krænke en juridisk person, og ikke blot et ønske om at lave kopier," skriver Stanfords Jennifer Granick i artiklen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere