Artikel top billede

Tysk appel-ret siger ‘nein' til Samsungs Galaxy Tab

Tysk appel-domstol fastholder, at Samsung-tablet er alt for meget kopi af Apples iPad.

Computerworld News Service: En tysk appelret opretholder forbuddet mod salg af Samsungs Galaxy Tab i Tyskland.

Retten fastholder dermed, at Samsung-computeren udgør en krænkelse af Apples intellektuelle ejendom. 

Dermed opretholdes det forbud, som blev indført sidste år på grundlag af en kendelse om, at Galaxy'en overtræder Apples design-patenter til tablet-pc'en iPad.

Afgørelsen betyder, at Galaxy Tab 10.1 ikke må sælges i Tyskland, men den har ingen indflydelse på salget af Galaxy Tab 10.1n, der er en anden tablet, som Samsung udsendte som reaktion på Apples anklage om patentovertrædelser. 

Patent-bloggeren Florian Mueller mener, at retten i Düsseldorf vil tage stilling til Galaxy Tab 10.1n's skæbne 9. februar i år.

Hvis rettens afgørelse bliver til fordel for Samsung i forhold til den nye model, så vil denne uges afgørelse imod den originale version 10.1 betyde "nul og niks" for Samsungs forretning, skriver han.

Kan sælges i EU

Den seneste afgørelse i Android patentsagaen kommer mindre end en uge efter, at en ret i Holland afgjorde, at Galaxy Tab ikke overtræder Apples intellektuelle rettigheder, og at den dermed kan sælges i Holland og distribueres i hele EU.

Retten i Holland udstedte dog allerede sidste år et forbud mod salg af Samsungs Galaxy smartphone, og derfor ville Samsung stadig få problemer med at sælge alle typer enheder på det europæiske marked, selv hvis retten i Tyskland var kommet frem til en anden konklusion i denne uge.

Samsung har frivilligt indvilliget i at stoppe salget af Galaxy Tab i Australien, indtil patent-striden med Apple er afklaret.

Apple, Microsoft og andre, større teknologivirksomheder har sagsøgt producenter, der skaber og sælger enheder baseret på Googles styresystem Android, for patentovertrædelser siden 2010.

Apple satte det hele i gang med et sagsanlæg mod HTC, der angiveligt havde overtrådt 20 Apple-patenter i marts 2010, og senere fulgte Microsoft med en annoncering af, at virksomheden var kommet frem til en licens-aftale med HTC, hvor HTC skulle betale royalties til Microsoft til gengæld for retten til at sælge enheder baseret på Android.

For at imødekomme patentsagerne mod Android-leverandørerne har Google arbejdet på at styrke sin egen patentportefølje dels gennem det fejlslagne forsøg på at købe værdifulde tech-patenter, der tidligere tilhørte Nortel, og dels ved annonceringen af virksomhedens planer om at købe Motorola Mobility og den tilhørende portefølje på 24.500 patenter for godt 72 milliarder kroner.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere