Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Teleselskaber: Derfor er ACTA aldeles overflødigt

Den omstridte ACTA-aftale, som Danmark har underskrevet, er et fuldstændigt overflødigt papir, mener Danmarks største teleselskab, TDC. Se her hvorfor.

"Det er ikke et papir, vi synes, at der er noget særligt behov for, for at sige det mildt."

Sådan siger Allan Bartroff, der er senior advisor hos TDC og dansk repræsentant i den magtfulde europæiske telelobby, ETNO, om den stormomsuste ACTA-aftale, som Danmark netop har underskrevet.

Han mener, at de danske regler for håndtering af krænkelse af intellektuel ophavsret er dækkende og tilstrækkelige.

Det samme gælder de europæiske på området. Begge regelsæt er tilstrækkelige redskaber, fortæller han.

"Den har fundet et leje, hvor den formentlig ikke får den store indflydelse. Så denne her traktat er ret overflødig, synes vi." 

Computerworld har fulgt den omstridte ACTA-aftale siden begyndelsen i 2008. Du kan læse mere om hele forløbet her:

Kan stadig stramme lov 

Han fortæller, at det for telebranchen er uklart, hvad der egentlig ligger i traktaten. Eksempelvis er det enforcement-begreb, som ACTA-aftalen omhandler, meget svært at gennemkue, mener han.

"Hvad dækker den her håndhævelse, som man forpligter sig til," spørger han.

Adspurgt om, hvorvidt det ikke er bekymrende, hvis teleselskaberne ikke kan tolke traktaten, fortæller han, at teleselskaberne må forvente, at traktaten bliver oversat til de regler, der allerede ligger i dansk lov og EU-loven.

"Der er ikke noget i traktaten, som gør, at man skal ud og ændre noget. Og det har sådan set været vores hovedbekymring," siger Allan Bartroff.

Indeholdt kontroversielle forslag

Han peger på, at ACTA tidligere i det spegede forløb indeholdt tiltag som eksempelvis three-strikes-modellen. Noget der dengang bekymrede TDC og resten af telebranchen.  

"Og det er jo altså væk nu," siger han.

Han roser EU-Kommissionen for at have luget ret godt ud i de værste benspænd, der umuliggjorde en aftale indenfor EU-reglerne.

Han fortæller, at teleselskabernes lobbyarbejde overfor blandt andet overfor parlamentet har medvirket til at presse EU-Kommissionen.

Men det er EU-Kommissionen selv, der skal have æren for at have pillet ACTA fra hinanden for at nå et resultat, som var muligt at underskrive.

Rettighedshavere ikke uskyldige stakler

Derfor kommer vi ikke til at se teleselskaber i demonstrationer i gaderne sammen med befolkningen.

"Altså, vi er ikke begejstrede for ACTA, og vi synes, den er et fantastisk eksempel på, at rettighedshaverne og musikindustrien ikke er små, uskyldige stakler. Det er nogle store, meget indflydelsesrige selskaber," siger han.

Samtidig mener han, at ACTA er et udtryk for et øget pres på at lægge mere ansvar over på indholdsudbyderne, som teleselskaberne ikke bryder sig om.

"Men vi kan ikke konkret pege på noget, der er en katastrofe, eller hvor vi må sige stop."

Får ingen indflydelse

I bedste fald får ACTA efter Allan Bartroffs mening ikke nogen indflydelse overhovedet. Og i værste fald er der måske nogen af artiklerne, som kan fortolkes sådan, at de godt kan bruges til at stramme nogle regler. 

"Men vi kan ikke lige umiddelbart se, hvad det skulle være," siger han.

Derfor skal danskere kun demonstrere mod ACTA som samfundsborgere og ikke som telekunder, hvis de går på gaden, mener han.

"De kunne gå på gaden som almindeligt bekymrede samfundsborgere. Det har været en meget lukket proces. Og nu har Danmark lige pludselig forpligtet sig til nogle ting," siger han.

Ifølge Allan Bartroff har medlemmerne af den danske brancheorganisation diskuteret resultatet af ACTA og de øvrige teleselskabers mening er ikke væsentligt anderledes end TDC's.
Derfor mener han at tale på hele brancheforeningens vegne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere