Artikel top billede

Ny WiFi-standard sætter turbo på trådløse netværk

Næste generations WiFi-standard er lige på trapperne. Den kommer med løfter om langt højere hastigheder, der muliggør helt nye brugsscenarier.

Læs også:

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her

1.000 WiFi-access points ikke nok til kabel-skrotning

Den nuværende WiFi-top-standard, 802.11n, er eller endnu kun ved at blive udrullet i trådløse hjem og virksomheder.

Allerede nu har industrien dog julelys i øjnene på grund af den næste WiFi-standard.

802.11ac, som efterfølgeren hedder, er på trapperne, og den giver en række nye muligheder og hastigheder, der blæser selv den mest bredbåndshungrende teenager omkuld.

Femte generations WiFi, som standarden også kaldes, har nogle voldsomt interessante specifikationer.

Det kan godt nok være lidt svært at blive klog på, hvad der er teoretiske hastigheder og reelle muligheder, men et informationssite om 802.11ac gør det op på denne måde:

Hvor 802.11n giver muligheder for hastigheder på op til 600 megabit, så kan ac-standarden tilbyde op til 3,6 gigabit.

Den slags hastigheder skal altid tages med et vist forbehold, da mange ting spiller ind i forhold til reelle hastighed, man oplever.

Specifikationerne er desuden et udtryk for, hvad hardware-producenterne kan opnå på sigt - ikke for de produkter, der kan købes i butikkerne her og nu.

Det kan det give af muligheder

Et mere reel måde at gøre tingene op på er måske - som Netgear skriver i et Whitepaper - at 802.11ac kan give tre gange så høj en hastighed på det trådløse netværk, end det muligt med 802.11n.

Den markante hastighedsforøgelse åbne op for helt nye brugsscenarier.

Eksempelvis lover producenterne af det nye WiFi-udstyr, at det vil være muligt at streame video i HD over det trådløse netværk, ligesom også netværkskrævende spil vil få bedre vilkår.

Et andet plus er, at den nye standard anvender frekvensbåndet omkring 5 GHz imodsætning til ældre WiFi-udstyr, der anvender 2,4 GHz.

Det kan mindske problemet med trådløse forstyrrelser.

Hardware-producenterne peger desuden på, at 802.11ac er bedre til at understøtte direkte forbindelse mellem forskellige WiFi-enheder.

Muligheden eksisterer allerede med de nuværende standarder, men den kommende standard skal altså være mere pålidelig på den front. 

802.11ac-standarden er endnu under udarbejdelse, men det ventes, at den vil blive godkendt i løbet af 2012 eller 2013.

En rapport fra IMS Research har vurderet, at 802.11ac står over for et betydeligt gennembrud allerede her i 2012, og at der i 2016 vil blive solgt mere end 400 millioner enheder, der understøtter denne standard.

Læs også:

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her


1.000 WiFi-access points ikke nok til kabel-skrotning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere