Gratis Google-kort ødelægger konkurrencen

Google skal hoste op med et millionbeløb for at underbyde konkurrenter i Frankrig.

Det kan godt være, at forbrugere og firmaer nyder godt af, at Google Maps generelt er gratis, men de gratis kort er ikke godt for fransk erhvervsliv.

En fransk handelsret har dømt Google til at betale en erstatning på 3,7 millioner kroner og en bøde på cirka 100.000 kroner. 

Google er blevet dømt for at misbruge sin position på markedet og skal betale erstatningen til et fransk firma, der lever af at sælge kortydelser.

Det franske firma Bottin Cartographes har for to år siden klaget over, at Google i Frankrig har ladet nogle firmaer bruge Googles gratis korttjeneste. Det franske firma lever af at sælge lignende korttjenester og fik retten overbevists om, at Google ved at give sine kort-tjenester væk gratis underbyder markedet - for til sidst at indtage et monopol.

"Vi har fået retten til at se det ulovlige i Googles opførsel. Retten har spottet de uretfærdige og voldsomme metoder, som Google bruger. Det er første gang, at Google er blevet dømt for udrulningen af Google Maps," siger det franske firmas advokat Jean-David Scemmama.

Google har anket bøden.

"Vi er fortsat overbevist om, at gratis korttjenester er til stor glæde for både brugere og firmaer. Der er stadig stor konkurrence på området - både i Frankrig og resten af verden," siger en fransk talsmand fra Google.

Det er ikke første gang, at Google møder modstand i Frankrig. Der er tidligere blevet foreslået en speciel Google-skat i Frankrig for at få firmaet til at spytte i kassen. Og senest har Google fået en bøde for indsamlingen af personlige oplysninger fra Street View-bilerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere