Artikel top billede

Så mange it-angreb ramte os danskere i 2011

Sikkerhedsorganisationen DK-Cert har målt sig frem til en stigning på 25 procent i antallet af angreb på danske it-systemer.

Læs også:

Derfor skal du bruge dine penge på it-sikkerhed.

DK-Cert: 2011 blev året for de målrettede angreb.

DK-Cert: Vi kan lære meget af it-skurkene.

I 2011 behandlede sikkerhedsorganisationen DK-Cert 44.829 såkaldte sikkerhedshændelser.

Tallet er udtryk for en stigning på 25 procent i forholdet til 2010.

For at nå frem til tallet har DK-Cert overvåget sikkerheden på Forskningsnettet og andre danske netværk i uddannelsessektoren.

Sikkerhedsorganisationen beskriver en sikkerhedshændelse som eksempelvis et hacker-angreb, virusudbrud eller lignende hændelse, der har betydning for it-sikkerheden i Danmark.

Phishing boomer

Det er specielt svindel af typen phishing, der er i stigning.

Dat kan man læse i DK-Certs sikkerhedsrapport, Trendrapport 2011, som netop er blevet udgivet.

"De it-kriminelle går i højere grad efter danskerne. De udfører blandt andet phishing-svindel, hvor de lokker fortrolige oplysninger fra ofrene under falske forudsætninger, siger Shehzad Ahmad, der er chef for DK-Cert.

Han eksemplificerer med en historie om de danske bankkunder i et stort pengeinstitut, der sidste år blev franarret penge af svindlere, der anvendte en avanceret form for phishing.

Læs også: Sådan fik danske bankkunder lænset deres konti

"Svindlerne narrede ofrene til at tro, at de loggede ind på deres netbank, mens data i virkeligheden gik til svindlerne. De brugte oplysningerne til at logge ind og overføre penge til deres egne konti."

I rapporten kan man også læse, at mængden af danske websteder, der blev brugt til den slags forfalskede websteder, blev fordoblet i 2011.

Det var typisk legitime websteder, som svindlerne hackede sig ind på og placerede deres forfalskede websider på.

Hele rapporten kan læses her (PDF).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere