Artikel top billede

Minister skal tvinges til at offentliggøre Polsag-rapport

Uvildig rapport om Polsag skal frem i lyset, mener it-ordfører. Derfor skal justitsministeren offentliggøre rapport, siger ordføreren.

læs også:

Sådan har svenskerne løst politiets it-problem

Justistsministeren skal stå skoleret om Polsag

Offentligheden bør vide, hvorfor det skandaleramte CSC-system Polsag ikke var godt nok til Politiet.

Det mener it-ordfører Dennis Flydtkjær (DF), der nu vil have justitsminister Morten Bødskov (S) til at offentliggøre den uvildige rapport fra konsulentvirksomheden Globeteam, som  har analyseret it-systemet.

Justitsministeren er allerede kaldt i samråd om sagen om Polsag. Det kan du læse mere om her.

Og han tror ikke, at han er den eneste, der er nysgerrig efter at se rapportens ordlyd om Politiets forsinkede og fordyrede it-system.

"Det, tror jeg, at vi er mange, der er lidt spændte på," siger han.

Derfor har han gennem Folketingets Retsudvalg stillet et spørgsmål til ministeren, hvor han beder ministeren om at få rapporten, så snart det er muligt.  
  
Forligsparter uden indflydelse
At mange er interesserede i at kende sandheden om status på Polsag, der i fredags blev droppet, skyldes ifølge Dennis Flydtkjær, at de af Folketingets partier som er med i forligskredsen omkring politireformen, endnu ikke har set rapporten.

"Det er jo den, der er basis for hele beslutningen. Hvorfor tror de ikke, Polsag kan holdes i live? Er det kodet forkert eller forkerte formatteknikker," spørger Dennis Flydtkjær.

Han vil også gerne læse de anbefalinger, som det uvildige firma kommer med om Polsag, og hvad firmaet eventuelt skønner, at det ville koste at implementere systemet.

Ukendte fakta om fremskridt

CSC, der sammen med Scanjour har været leverandør på Polsag, har overfor Computerworld udtrykt ærgrelse over, at justitsministeren trak stikket, netop som der va  "væsentlige tekniske fremskridt" på systemet.

Adspurgt om, hvad de konkrete tekniske fremskridt består i, henviste CSC dog til politiet og Justitsministeriet.  

Dennis Flydtkjær er ikke i tvivl om, at Polsag nok bliver skrottet. Men han minder om, at både hans eget parti og Venstre synes. at beslutningen er taget lidt for hurtigt.

Samtidig finder han det kritisabelt, at partierne i forligskredsen ikke er blevet inddraget i beslutningen om at droppe systemet.

"Vi har jo ikke set undersøgelsen endnu. Vi har ingen information om, hvordan og hvorledes beslutningen er taget," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere