Artikel top billede

Bye-bye til mobilopladere - Her er de trådløse afløsere

Hvad gør vi, når vi har glemt vores opladere? PC World Business Center har kigget på en række alternativer, der snart kan blive virkelighed.

Få ting er værre end at være taget af sted på konference eller forretningsrejse og opdage, at du har glemt opladeren til din telefon.

Mange har forsøgt sig med løsninger på dette problem. Der findes cases med indbygget batteri, eksterne batterier, solcelleopladere og sågar har nogle cafeer og hoteller et system, hvor de tilbyder at lade din telefon op mod betaling.

I øjeblikket tester flere barer i New York eksempelvis et system ved navn JuiceBox, der er en slags automat, hvor du kan lade din telefon op i en specialdesignet aflåst boks.

Men ville det ikke være fantastisk, hvis du kunne slippe for alt dette bøvl?

Telefon med indbygget oplader

Den tanke har en designer ved navn Fancois Rybarczyk også gjort sig.

Derfor har han på designsiden Yanko Design givet sit ekstremt stilfulde bud på, hvordan den ideelle mobil-oplader bør se ud.

Han kalder konceptet for "The Autonome", og den forvandler telefonens batteri til et aftageligt modul i magnesium med et indbygget strømstik, der kan slåes ud og sættes direkte i en stikkontakt.

Du kan sætte hele telefonen til opladning på én gang. Men du kan også vælge at sætte en del af den til opladning.

Telefonen er nemlig delt i to, hvor af den ene del er aftagelig, og derfor kan fjernes og sættes til opladning, mens du stadigvæk bruger telefonen.

Her er telefonen med trådløs strøm

"The Autonome" er dog stadigvæk blot et koncept, og derfor kan designeren også give fantasien frit løb. I konceptet er batteriet hurtigt opladeligt og kan fyldes helt op på blot 30 sekunder, hvilket ikke er i nærheden af at være muligt med den eksisterende batteri-teknologi. 

I dag tager det som regel flere timer at lade en telefon op. Eksempelvis vil en iPhone, der er løbet tør for strøm, tage omkring fire timer om at blive ladet 100 procent op, men den vil dog kunne nå 80 procent på lidt under to timer. 

Ideen om hurtigt opladende batterier er dog heller ikke helt fri fantasi.

Eksempelvis har forskere fra det amerikanske universitet University of Illinois ifølge teknologi-siden Ars Technica fundet frem til en metode, der kan gøre muligt at oplade batterier til mobiltelefoner på blot to minutter.

Motorola-telefon med trådløs strøm

En mere realistisk afløser for den klassiske telefonoplader ser dog ud til at være en induktions-oplader, hvor telefonen oplades via magnetisme. Og det er ikke helt usandsynligt, at vi i den nærmeste fremtid vil se nye telefoner med denne form for opladning. 

Eksempelvis har Motorola udviklet et induktions-cover til telefonen Motorola Droid Bionic, der for cirka 110 kroner (20 dollar) kan købes som ekstraudstyr til telefonen. Men hertil skal også lægges udgiften til en særlig opladningsplade, som telefonen skal placeres på for at få strøm. 

Desværre ser Droid Bionic endnu ud til kun at kunne købes i USA. 

Læs også: 

Har du brug for mere strøm? Her er 7 smarte opladere

10 tip som får dit smartphone-batteri til at holde længere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere