Artikel top billede

Danske elever må tage Google med til eksamen

Danske elever får for første gang lov til at bruge værktøjer som Google Translate i en eksamenssituation.

Læs også: 

Gymnasieelever tester eksamens-surf

Dansk universitet sløjfer sine sidste papir-eksamener

Surf og svar. 

Nu bliver mulighederne for at benytte internettet til eksamen udvidet på en række gymnasiale uddannelser. 

Det sker efter, at en flok udvalgte danske elever på gymnasialt niveau siden foråret 2010 har fået lov til at benytte internettet til seks skriftlige eksamener.

Det antal bliver snart udvidet til 11.

Det skriver Undervisningsministeriet på sin hjemmeside i en redegørelse fra Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen.

Kan bruge Google Translate

Det betyder, at uddannelser inden for stx, hhx og htx fra 2014 for første gang nogensinde får lov til at prøve kræfter med engelsk på A-niveau ved hjælp af eksempelvis Google Translate.

Det kunne ske ved at fokusere på fejlfinding i oversættelsesprogrammet fra den populære søgemaskine.

"For det første har udviklingen på it-området betydet, at man med it-værktøjer i stadig stigende grad kan udforme autentiske prøver, som modsvarer de udfordringer, eleven vil møde i sit videre uddannelsesforløb og arbejdsliv." 

"For det andet vil en udvidet brug af digitale prøver indvirke på tilrettelæggelsen af undervisningen, som derved i højere grad kommer til at nærme sig den virkelighed, eleverne møder uden for undervisningslokalet," indleder Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen sin vurdering.

Internettet erstatter cd-rom'en

De tre nye eksamener i skriftelig engelsk bliver suppleret med to internet-eksamener i dansk på A-niveau på hhx og htx.

I dag har begge uddannelser digitale eksamensopgaver på cd-rom, men altså uden internetadgang.

Htx vil have premiere på sine første internet-eksamener via internettet, når eleverne i skal testet i dansk fra maj 2013.

Hhx følger trop året efter med sine første internet-eksamener i dansk.

Chat er forbudt

I 2010 blev de seks første eksamener via internettet udbudt i henholdsvis tre stx-fag og tre hhx-eksamener.

Det gjaldt for stx, at eleverne kunne benyttet internettet til skriftelige eksamener i fagene dansk, samfundsfag og matematik. For hhx's vedkommende skete det i afsætning, international økonomi og virksomhedsøkonomi.

I samme år blev de gymnasiale uddannelsessteder spurgt om deres brug af it i en landsdækkende undersøgelse, og her viste det sig blandt andet, at 99 procent af klasselokalerne har trådløst netværk og 60 procent overvejer it-forberedelser på skolen.

Og selv om antallet af eksamener nu bliver udvidet, er det dog ikke hele internettet som eksempelvis sociale medier som Facebook, der må benyttes.

"Eleverne får adgang til internettet, men det er fortsat ikke tilladt at kommunikere med andre under eksamen. Internettet kan bruges til at indsamle, vurdere og præsentere ny information," lyder det fra Ministeriet for Børn og Undervisning i en pressemeddelelse. 

Samtidig er Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen i gang med et projekt, der skal udrede konsekvenserne ved brug af internet i forberedelsestiden til mundtlige eksamener.

Læs også: 

Gymnasieelever tester eksamens-surf

Dansk universitet sløjfer sine sidste papir-eksamener




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere