Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Milliarder og håndslag - Sådan skal dansk mobildækning bringes i verdensklasse

Aftale: Teleselskaber pumper milliarder af kroner i bedre teledækning. Kommuner lover at mindske mastebøvl.

Teledækningen i Danmark er ikke perfekt men på vej til at blive væsentlig forbedret.

Erhvervsminister Ole Sohn har i dag drukket kaffe med telebranchen og de danske kommuner og regioner. Resultatet blev en markant aftale - en fempunktsplan - om at styrke mobildækningen i hele landet.

Teleselskaberne vil helt konkret investere mellem 6 og 6,5 milliarder kroner i udbygning af mobilnet de næste tre år. For at styrke både dækningen og kapaciteten.  

Ikke mere borgerbøvl

Samtidigt er parterne også blevet enige om at forbedre dialogen omkring opsætning af nye master.

Senest har både borgerprotester, manglende regelsæt og langsom sagsbehandling gjort det bøvlet at opsætte master i blandt andet Aarhus og Nordsjælland.

Parterne (Telebranchen, KL og Danske Regioner) har givet hinanden håndslag på at øge dialogen i forhold til masteplaceringer.
For eksempel ved at dele erfaringer og udarbejde best practice for byggesagsbehandling og teleselskabernes ansøgninger. Og ved at sørge for bedre oplysninger til forbrugerne om mobiltelefoners antenneforhold.

Erhvervsstyrelsen vil nu stå for at lave en kortlægning over mobildækningen, så parterne løbende vil kunne gøre status over fremskridtet. Første gang allerede inden udgangen af 2012.

Vi skal i spidsen

Der er flere tegn på, at vi skal glæde os til en mere fyldig mobildækning i Danmark.
DSB og teleselskaberne er også meget tæt på at blive enige om at styrke dækningen langs togstrækningen fra København mod Nordjylland. Blandt andet ved at placere signalforstærkere i togene.

"Danmark er et af de lande i verden, der har den bedste mobildækning, men det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke kan gøre det bedre. Derfor er jeg meget opsat på, at vi får undersøgt alle barrierer og muligheder for at skabe bedre mobildækning i alle dele af Danmark," skriver erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i en pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere