Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Fejl på fejl: Derfor ramte YouSee-nedbrud hele landet

1,2 millioner YouSee-kunder blev berørt af stort nedbrud. Menneskelige fejl fik problemerne til at gribe om sig.

Læs også:

400.000 YouSee-kunder ramt: Glem alt om erstatning

Kæmpe YouSee-nedbrud rammer titusindvis af seere

Det var ikke kun YouSee-kunderne i hovedstadsområdet, som var hensat til knas på flimmerkassen søndag aften, mens de store tv-kanaler bød på sport og film.

Også kunder i byer som Århus, Aalborg, Herning, Fredericia og Ringsted melder om problemer til Computerworld og på YouSees Facebook-side, hvor vrede indlæg fylder en del ovenpå aftenens uheld.

"Jeg vil lige gøre opmærksom på, at der også var problemer i Aarhus. Og det er ikke første gang. ØV," skriver Elin Jensen til Computerworld.

"Jeg bor i Aalborg, og mit billede forsvandt 22:30 - Det er også et fornuftigt tidspunkt at gå i seng på," skriver en anden YouSee-kunde med et glimt i øjet.

Korrigerer tallene for tredje gang

I første omgang oplyste YouSee-moderselskabet TDC, at det minimum var 10.000 kunder i København og omegn, der var ramt af nedbruddet.

Senere korrigerede YouSees driftsdirektør Mads Arnbjørn Rasmussen udbredelsen af nedbruddet til at være på 400.000 husstande i hovedstadsområdet, som mærkede det tekniske uheld, der skyldtes en spontan IP-fejl med tabte data fra en router på selskabets central på Borups Alle i København.

Men nu melder YouSee-kunder i provinsen også om nedbrud i går aftes, så hvor mange folk har reelt været ramt af nedbruddet?

"I forbindelse med fejlsøgningen har nogen trukket en ledning forkert, og så har alle vores kunder kortvarigt været berørt af nedbruddet," forklarer direktør for operations i YouSee, Mads Arnbjørn Rasmussen til Computerworld.

Han fortæller, at provinsen i første omgang ikke blev regnet med i fejlmeldingerne, fordi de knasende tv-kanaler uden for København "kun drejede sig om fem til 10 minutter lige omkring klokken 23." 

YouSee melder, at da det tekniske uheld ramte oveni i fejlretningen af det oprindelige nedbrud i København, så blev samtlige 1,2 millioner YouSee-kunder berørt.  

Anden gang på en måned

Gårsdagens store YouSee-nedbrud er den anden store sammensmeltning fra landets største tv-udbyder på en måned.
 
I midten af januar blev 1,2 millioner husstande således ramt af et andet nedbrud, som ifølge YouSee ikke har noget med flimmeret på skærmene i går aftes at gøre.

På trods af to store nedbrud lige i rap, skal kunderne ikke regne med nogen økonomisk kompensation fra tv-giganten.

Læs også:

400.000 YouSee-kunder ramt: Glem alt om erstatning

Kæmpe YouSee-nedbrud rammer titusindvis af seere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere