Artikel top billede

Brug din fritid på at hjælpe firmaer og private med computerbøvl - og tjen penge

Er du træt af at give din teknik og it-kompetence væk for skulderklap og rødvin?

"Nåh, du arbejder med it. Jamen kan du så ikke lige komme forbi og finde ud af, hvad der er galt med min router?"

Hvis du er træt af blive betragtet som gratis it-support af venner og bekendte, så opfordrer folkene bag et nyt dansk opstartsfirma dig til at sende dine bekendte i hænderne på dem.

Computerfriend.dk er en online platform, hvor it-eksperter kan give online it-support i deres fritid og tjene en lille skilling på det.

Idéen er født i iIDEA-HOUSE, en inkubatorordning i Esbjerg, og har fået venturekapital fra Innovation MidtVest.

Rigtige venner betaler

Idéen er opstået ud af frustration over, at mange betragter venner og familiemedlemmer med it-indsigt som gratis arbejdskraft, der altid har lyst til at stå til rådighed. Med Computerfriend.dk får de mulighed for hjælpe uden at give deres gode råd væk gratis.

Idéen er siden udvidet til at både private og små og mellemstore virksomheder også kan hente hjælp hos "vennerne".

"Idéen udsprang af vore egne erfaringer med IT-support til venner og bekendte, hvor vi ville ønske, at der var et system, der gjorde processen fra indledende kontakt til betaling for det udførte arbejde meget lettere," siger Thomas Wiborg Steen, direktør og grundlægger af Computerfriend.dk 

En typisk dialog foregår via skrivebordsdeling og voice-opkald.

Han håber, at it-eksperter og supportere kan se en fordel i at koble sig på Computerfriend i stedet for at opbygge deres eget enmandssupport-virksomhed.

De skal dog forvente en screeningsproces, hvor de skal dokumentere deres viden og erfaring. Men både studerende og mere erfarne it-supportere kan komme i betragtning.

Next stop: Udlandet
"Konceptet er meget skalerbart, og vi har derfor sikret os til fremtiden. Vi arbejder frem mod at udbygge konceptet internationalt og dermed starte "nørdernes revolution" flere steder i Europa," siger Thomas Wiborg Steen.

Det er bestemt ikke første gang, at opstartsvirksomheder forsøger sig med at tjene penge på it-support. I USA kan man rekvirere GeekSquad til at installere sin nyindkøbte computer hos BestBuy.

Andre forsøger som Computerfriend.dk at hjælpe online. Nogen med større held end andre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere