Artikel top billede

Ups! YouSee ramt af nedbrud - igen

Tv-udbyderen YouSee igen ramt af et nedbrud, som i flere timer forårsagede knas på tv- og internet-signalet.

Læs også:

Fejl på fejl: Derfor ramte YouSee-nedbrud hele landet

400.000 YouSee-kunder ramt: Glem alt om erstatning

Søndag aften var den helt gal med tv-sendesignalet i en god halvanden time for 400.000 YouSee-kunder i Københavnsområdet på grund af en routerfejl, der kortvarigt også fik flimmeret frem på skærmen i resten af landet.
 
Mandag aften var der så knas med tv-signalet og denne gang også internet for cirka 1.000 YouSee-kunder i hovedstaden.
 
Fejlen opstod mandag aften ved 18.30-tiden, da en elektronisk komponent i YouSee's kabelnet stod af.
 
Den elektroniske komponent - også kendt som en fiberforstærker til at skyde tv-signalet over i kundernes coaxial-kabler - var simpelthen defekt og skyld i dårlige tv-signaler og internet-forbindelser, hvis der overhovedet var forbindelse.
 
Fire en halv time senere - ved 23-tiden - var fejlen udbedret igen.
 
Fejl hver dag
Direktør for operations hos YouSee, Mads Arnbjørn Rasmussen, beklager hændelsen, men siger samtidig, at nedbrud er uundgåelige i det store YouSee-netværk.
 
"Jeg ville have det rigtig dårligt, hvis det havde været tale om en gentagelse af søndagens problem. Men det var der slet ikke tale om mandag aften," siger han til Computerworld.
 
Mads Arnbjørn Rasmussen fortæller, at YouSee med 1,2 millioner kunder jævnligt har nedbrud.

Det skete eksempelvis i fredag aften i Køge, da en bil påkørte et elskab, og søndag eftermiddag på Vesterbro i København, da Dong mistede strømmen.
 
"Vi har fejlmeldinger hver dag, og det er ikke unaturligt," siger han og retter blikket mod de omkring 1.000 kunder i Sundbyøster, som for anden aften i træk måtte trækkes med knas på flimmerkassen.
 
Ingen umiddelbar erstatning
For Sundbyøster-kunderne skal ikke umiddelbart regne med kompensation.

Det skyldes, at YouSee har en politik med først at give erstatning, når forbindelsen har været nede i to døgn.
 
"Vi tager ikke selv initiativ til at kompensere. Pengene skal komme et eller andet sted fra, og vi kan kun kompensere ved at kræve flere penge ind hos vores andre kunder," lyder det fra Mads Asbjørn Rasmussen.
 
Han siger dog samtidig, at hvis kunderne i Sundbyøster på Amager selv mener, at de har været ekstraordinært hårdt ramt, så vil YouSee vurdere hver enkelt sag i denne situation.

Læs også:

Fejl på fejl: Derfor ramte YouSee-nedbrud hele landet

400.000 YouSee-kunder ramt: Glem alt om erstatning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere