Artikel top billede

Er du Danmarks bedste til grøn it?

Hvem er bedst til grøn it? Det skal ny konkurrence finde svaret på.

Læs også:

IT-Branchen vil have national satsning på smart grid

Konkurrencen om Danmarks grønne it-priser 2012 er i gang.
Både virksomheder, offentlige institutioner og enkeltpersoner kan tilmelde sig konkurrencen, som afholdes af brancheorganisationerne Dansk IT, IT-Branchen og Videncenter for grøn it i Digitaliseringsstyrelsen.

Digitalisering og smart it-anvendelse kan reducere CO2-udledningen og samtidig øge konkurrenceevnen og effektiviteten hos danske virksomheder og offentlige myndigheder, mener arrangørerne, som for fjerde gang vil belønne de bedste eksempler på grøn it-anvendelse i Danmark.

Grøn it-priserne bliver uddelt af klimaminister Martin Lidegaard.

"Virksomheder og den offentlige sektor har brug for klimavenlig it, og grønne it-løsninger kan hjælpe omstillingen af vores samfund til en grøn vækstøkonomi. Grøn it-priserne belønner dem, der viser vejen," udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

Tre priser at kæmpe om 
Der uddeles i år tre priser: Strategiprisen, Innovationsprisen og Specialprisen.

Strategiprisen uddeles til en virksomhed eller institution, som har igangsat et effektfuldt og bemærkelsesværdigt initiativ til at nedbringe organisationens belastning af miljøet ved hjælp af it.

Innovationsprisen uddeles til en virksomhed, institution eller person, som har frembragt et fornyende og lovende eksempel på energibesparelser gennem brug af it.

Endelige gives Specialprisen til en person, virksomhed eller institution, som på anden vis har udmærket sig inden for grøn it. Prisen kan for eksempel belønne en ildsjæl, et tankevækkende tiltag eller en original ide.

Hvad er grøn it?

Initiativtagerne til priserne definerer grøn it som tiltag, der reducerer miljøbelastningen fra it-udstyr som eksempelvis grønne datacentre og energirigtige it-indkøb.

Men grøn it kan også være tiltag, hvor it anvendes til at reducere miljøbelastningen på andre områder, såsom intelligent bygningsstyring, afholdelse af digitale møder og udvikling af teknologi, som understøtter fremtidens intelligente el-system, smart grid.

Tilmelding til konkurrencen skal ske på Dansk IT's hjemmeside senest den 25. marts. Priserne bliver uddelt på Dansk IT's årsmøde den 31. maj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere