Artikel top billede

Asus forsøger at genoplive netbook'en

Firmaet der startede hele netbook-bølgen prøver nu at at redde de små bærbare.

I de sidste par år er salget af netbooks styrtdykket. Alene i løbet af 2011 er omsætningen med netbooks mere end halveret. Det var Asus, der lancerede den første netbook med sin Eee PC tilbage i slutningen af 2007 og dermed skabte et helt nyt computer-segment. En kategori, som er blevet spist af tavlecomputeren.

Nu forsøger Asus at genoplive netbook-segmentet med sin nye Eee PC 1025 Flare Series. Den skal vise at der stadig er et marked for minicomputere uden touch-skærm. Eee PC 1025 har en Cedar Trail Atom-processor med to kerner fra Intel og op til 2 GB hukommelse og 500 GB harddisk. Den bruger altså ikke SSD'er ligesom de nye ultrabooks.

Men det, der adskiller computeren fra andre netbooks antydes allerede i navnet Flare. Ifølge Asus kan Eee PC 1025 starte fra sleep-modus i løbet af blot to sekunder. Det er altså en oplevelse, som minder om det man kender fra tavlecomputere. Asus kalder det selv for "verdens hurtigste netbook". Desuden skulle den være i stand til at køre i 21 dage på standby. Batteriet holder til omkring 12 timers normal brug.

Den nye netbook har en 10,1-tommers skærm, HDMI-udgang og et indbygget webcam. I en konfiguration med 1 GB RAM og 320 GB harddisk bliver prisen på 2.599 kr., når den kommer på markedet i Danmark i begyndelsen af marts.

Dermed koster Eee PC 1025 kun en tredjedel i forhold til de nye supertynde ultrabooks og den er også billigere end de fleste tavlecomputere. 

De næste måneder vil så vise, om Eee PC 1025 går over i historien som den sidste netbook eller som computeren, der genstartede markedet for minicomputere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere