Artikel top billede

Disse it-firmaer har snablen længst nede i statskassen

Staten har it-projekter til en værdi af 4,1 milliarder kroner. Læs her, hvilke it-selskaber der løber med de største pengelunser.

Læs også:

Første oversigt nogensinde: Så ofte løber statens it-projekter løbsk.

Her er statens værste it-projekter.

Med Digitaliseringsstyrelsens samlede oversigt over 73 statslige it-projekter tegner der sig et billede af, hvilke af de 122 statslige it-leverandører, der har de største kontrakter med den danske stat.

I alt løber de statslige it-projekter op i 4,1 milliarder kroner.

Helt på toppen af kransekagen sidder de to tidligere offentlige organisationer kendt som Kommunedata og Datacentralen, der for længst er gledet ud af kommunernes og statens hænder og i dag går under navnene KMD og CSC.

Et hav af underleverandører

KMD ligger helt i top med statslige it-projekter for omkring 761 millioner kroner.

Det skal dog siges, at flere statslige KMD-projekter som eksempelvis Diadem-projektet for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til en værdi af 166,4 millioner kroner deles med et hav af underleverandører.

Samtidig har KMD dog Skats EFI-projekt for sig selv, hvilket løber op i 291,8 millioner kroner på trods af, at projektets tidsplan er usikker i kølvandet på sidste forårs CSC-konflikt, der ramte Skats it-systemer hårdt.

Skattet CSC

Netop CSC ligger på andenpladsen i forhold til at stikke snablen ned i de statslige it-projekter.

Trods miseren med det totalt fejlslagne Polsag-projekt - hvis kuldsejling du kan læse mere om her - kan CSC notere sig en statslig projektportefølje til en værdi af godt 650 millioner kroner, hvor Skat står som den største kunde med it-projekter for over 600 millioner kroner hos CSC.

Det største statslige CSC-projekt er Ekko, hvis tidsplan i lighed med KMD's EFI-projekt, er noget usikker.

IBM, NNIT og de andre

På de følgende placeringer ligger selskaber som IBM og NNIT, der har fingrene i statslige it-projekter til henholdsvis 424 millioner kroner og 360 millioner kroner.

Det er dog ikke helt gennemsigtigt, hvor stor en del af kagen, de to it-kæmper hver især kan rive hjem, og hvor meget de skal dele med deres mange underleverandører.

Ud af de i alt 122 statslige it-leverandører deltager 13 af selskaberne på to eller flere af de statslige it-projekter.

Læs også:

Første oversigt nogensinde: Så ofte løber statens it-projekter løbsk.

Her er statens værste it-projekter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere