Artikel top billede

(Foto: Daniel Sheehan)

Ballmers smarte trick: Sådan holder han styr på tiden

Se hvordan Microsofts direktør, Steve Ballmer, og tre andre topchefer undgår at bruge for meget tid på ligegyldige møder.

Et minut kan ikke bruges to gange. Derfor er det nødvendigt, at du anvender din tid rigtigt, hvis du vil have succes.

Det kan nogle af verdens førende topchefer tale med om.

I interviews med den amerikanske avis Wall Street Journal fortæller Microsoft-chefen Steve Ballmer og tre andre topchefer om, hvordan de udnytter deres tid bedst muligt.

Og det kan være nødvendigt med hård planlægning, hvis tiden ikke skal bruges på ufrugtbare møder.

For ifølge Wall Street Journal viser en ny undersøgelse, der er udarbejdet af forskere fra de verdensberømte universiteter Harvard Business School og London School of Economics, at folk i chef-stillinger bruger op mod en tredjedel af deres tid på møder.

Holder møder i 18 timer

I undersøgelsen blev 65 udvalgte direktørers tidsforbrug kortlagt, og kortlægningen viste, at ud af en arbejdsuge på 55 timer brugte de 18 timer på at sidde i møder.

Herudover brugte de omkring fem timer på forretningsmiddage og tre timer på at tale i telefon.

En stor del af den resterende tid blev brugt på rejseaktivitet og personlig træning. Korterevarende aktiviteter som hurtige telefonopkald og lignende blev dog ikke registreret i undersøgelsen.

Læs på de følgende sider, hvordan de fire amerikanske topchefer holder styr på deres tidsforbrug.

Microsoft-chef fører budget med sin tid

1. Microsoft-chef holder styr på tiden i regneark

Steve Ballmer fortæller, at hans hemmelighed er gemt i et regneark. 

"Jeg er meget stolt over, hvordan jeg holder styr på min tid. Jeg har et regneark, som jeg har navngivet 'My Time For The Year' og det fungerer som et budget for min tid," siger Ballmer til Wall Street Journal. 

Microsoft-direktørens regneark holder blandt andet styr på, hvor mange timer om året han skal bruge i Seattle, hvor Microsofts hovedkvarter ligger, og hvor mange dage han må være bortrejst i løbet af et år.

Eksempelvis har han af hensyn til familien budgetteret med, at han maksimalt må have 85-90 overnatninger uden for byen hvert år. 

Steve Ballmer bruger desuden regnearket til at allokere den tid, som han bruger på alt fra mødeaktivitet til fritid.

Dukker der aktiviteter op, der overskrider Steve Ballmers budget, bliver det straks opdaget af hans sekretærer, der får ham til at tage stilling til, om han ønsker at overskride sit tids-budget eller ej.

Steve Ballmer overtog i 2000 posten som administrerende direktør, da Microsofts stifter, Bill Gates, valgte at træde et skridt tilbage og blive formand for selskabet.

2. Reklamedirektør: Du skal kun bruge tid på det sjove
Det er tilsyneladende ikke nogen stor videnskab at bruge sin tid rigtigt. 

Spørger du Kevin Roberts, der er administrerende direktør for det verdensomspændende reklamebureau Saatchi & Saatchi, er opskriften klokkeklar. 

"Hemmeligheden er, at du aldrig skal gå på kompromis og bruge tid på ting, som du ikke bryder dig om. Folk tænker måske, at det er en luksus, som jeg kan tillade mig, fordi jeg er direktør. Men nej, jeg har gjort sådan, lige siden jeg var omkring syv år gammel," siger han til Wall Street Journal. 

Kevin Roberts er 62 år gammel og har været administrerende direktør for Saatchi & Saatchi siden 1997 og har desuden skrevet adskillige bøger om ledelse og markedsføring.

Linkedin-direktør: Find tid til eftertanke

3. LinkedIn-chef: Find tiden til at tænke
I et presset program bliver der alt for sjældent tid til eftertænksomhed.

Og ønsker vi derfor at udnytte vores tid bedst muligt, er det afgørende, at vi ikke bare bevidstløst kaster os over det næste punkt på todo-listen, mener Jeff Weiner, der er administrerende direktør hos LinkedIn.

"Du bliver let fanget i det daglige flow, hvor den ene udfordring efter den anden kommer bragende mod dig. Men det er vigtigt, at du ikke kun reagerer, men også har tid til eftertanke," siger han til Wall Street Journal. 

Han understreger, at det ikke kun handler om at finde tid til at tænke de store tanker, men også blot om at få tid til at prioritere og overveje, hvilke opgaver som det er vigtigt at bruge tid på, og hvad der er mindre vigtigt. 

Jeff Weiner blev i 2009 ansat som administrerende direktør for LinkedIn, hvor han stod i spidsen for LinkedIns børsintroduktion i foråret 2011. Han kom til LinkedIn fra en chef-stilling hos Yahoo.

4. Finansdirektør: Sæt tid af til kunderne
I stedet for at bruge al din tid på at diskutere interne problemstillinger bør du også afsætte en god procentdel af din tid til at holde fokus på kunder og samarbejdspartnere, mener Kenneth Chenault, der er administrerende direktør for finansvirksomheden American Express. 

"Det sikrer, at hele organisationen har et fokus, der peger ud af virksomheden - og ikke indad," siger han til Wall Street Journal.

Derudover laver han hvert år en liste med målsætninger, der skal opfyldes i løbet af det kommende år, ligesom han hele tiden har en liste over en opgaver som han arbejder målrettet på at løse. På listen står den en opgave, der er afgørende for virksomheden på kort sigt, en der er afgørende på mellemlangt sigt og en opgave der er afgørende på den lange bane. 

Læs også:
 
Idea Flight til iPad gør dine møder mere effektive 

Farvel til Steve Jobs - her er hvad du kan lære af ham




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere