Artikel top billede

Fuld dansk blokering af musiktjeneste måske på vej

Resten af telebranchen vil sandsynligvis følge 3 og blokere for musiktjenesten Grooveshark.

Læs også: 3 tvinges til at blokere for adgang til musiktjeneste

Når Rettighedsalliancen kræver, at 3 stopper sine kunders adgang til Grooveshark, så er det med antagelsen om, at de andre danske teleselskaber vil følge fogedrettens kendelse og uden at protestere også blokerer sine kunders adgang til Grooveshark.

Den antagelse ser alliancen ud til at få ret i.

Hos Telenor siger firmaets regulatoriske chef, Nikolaj Pfeiffer, at Telenor vil dns-blokere adgangen, så snart Rettighedsalliancen skulle anmode om det.

Blandt hans konkurrenter i den øvrige telebranche er der umiddelbart samme holdning til blokeringssagen.

"Jeg mener, at der ligesom er lagt en linje, hvordan de her sager fungerer. Den normale procedure er, at vi følger afgørelserne, når der ligger sådan en dom," siger direktør for telebranchens brancheforening Telekommunikationsindustrien, Jakob Willer, der nu vil drøfte med sine medlemmer, om firmaerne vil afvige fra den normale praksis i denne sag.

Hvem repræsenterer Grooveshark?

Fogedretten på Frederiksberg afgjorde ikke, om Grooveshark er ulovlig eller ej i Danmark.

I fogedretssager skal en sagsøger blot sandsynliggøre at der sker en krænkelse for at opnå et fogedforbud.

En nærmere granskning af lovligheden vil finde sted i en efterfølgende justifikationssag.

I dansk retspraksis er der indtil videre ikke praksis for at inddrage og høre det firma, som bedes blokeret, i dette tilfælde Grooveshark. Det er med til at skævvride debatten, mener teleselskaberne.

"Det problematiske er jo, at det er en teleudbyder, som skal stå og repræsentere Groovesharks interesser og forsvare dem. Det er der jo ingen, der gør. Det har de heller ingen forudsætninger for at gøre. Så hvor er Grooveshark henne i den afgørelse?," spørger Jakob Willer.

Valgt den mindste modpart

Da Antipiratgruppen krævede at få lukket danskernes adgang til The Pirate Bay, skete det via en lignende fogedretssag anlagt mod det daværende Tele2.

Mange spekulerede i, at sagsøgerne udvalgte netop Tele2 blandt rækken af større teleudbydere for at få en modstander med mindst mulige muskler til at føre sagen videre end fogedretten (Telebranchen endte dog med at støtte Tele2 i sagen).

En lignende taktik med at udpege den mindste modpart kunne man forestille sig, at Rettighedsalliancen har anlagt i den aktuelle sag, hvor Rettighedsalliancen har valgt at trække 3 i fogedretten.

3 har for flere år siden meldt sig ud og er stadig ikke medlem af brancheforeningen Telekommunikationsindustrien (TI). Derfor kan 3 ikke umidelbart forvente rygstøtte fra konkurrenterne,

Ifølge Rettighedsalliancens talskvinde Maria Fredenslund er det fuldstændigt tilfældigt, at man har valgt at anlægge sagen mod 3.

Hos 3 føler man heller ikke, at man er udpeget som et "let bytte".

"Vi er jo ikke helt uden "muskler", bare fordi vi har meldt os ud af Telekommunikationsindustrien. Så det tror jeg ikke, får nogen betydning for sagens udvikling," siger Stine Green Paulsen, kommunikationschef hos 3.

Hun peger på, at der altid er en dialog blandt selskaberne uanset medlemskabet af TI, og at 3 indtil videre føler sig klædt på til at mønstre et habilt forsvar, hvis sagen kører videre efter den første fogedretsafgørelse.

3's juridiske afdeling har fire uger til at vurdere, om firmaet vil anke dommen.

Læs også: 3 tvinges til at blokere for adgang til musiktjeneste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere