Artikel top billede

Her er dommen over CSC's arbejde hos Skat

Læs hovedkonklusioner fra den uafhængige rapport om CSC's arbejde hos Skat, hvor it-giganten i dag er i en "prøveperiode."

Et uafhængigt konsulenthus, Software Improvement Group (SIG), har gennemgået CSC´s arbejde med Debitormotor til Skat, der er blevet forsinket.

Undervejs har Skat beskyldt CSC for bevidst at have ført myndigheden bag lyset.

Topledelsen hos både Skat og CSC har været involveret i barske mailudvekslinger.

Status er nu, at CSC på skærpede vilkår er inde i en tre måneders prøveperiode, hvor selskabet faktisk kan risikere en fyring.

26-sider lang rapport

Resultatet af konsulenthusets foreløbige arbejde er en 26 sider lang rapport, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Konklusionen er blandt andet, at SIG's konsulenter anbefaler, at Skat hver uge sætter mål op for CSC, som skal kontrolleres. 

Problemet er nemlig ifølge SIG, at det er svært at få overblik over projektets status.

"Bestemmelse af projektets status fordrer en manuel kombination og beregning af information fra mange kilder," skriver SIG i rapporten om årsagen til dette.
 
En anbefaling som Skats ledelse ifølge fag-direktør for it-projekter, Kristian Vengsgaard, har valgt at følge.

Det betyder, at styregruppen nu via et website kan følge projektet og lave såkaldt drill-down på, hvordan det på en lang række parametre går med koden. 

SIG anfører også i rapporten, at Debitormotor-systemet har krævet udviklingen af 76.000 linjer ABAP (Advanced Business Application Programming) specialkode, som svarer til 14 mandeår, hvis det hele var skrevet fra grunden.  

"Trods denne betydelige mængde kode," skriver firmaet i rapporten, at CSC ikke har anvendt analyseværktøjer, som kan finde dårlig kode og at man endvidere ikke har defineret kvalitetskriterier for, hvorledes man vil acceptere løsninger fra underleverandører.

SIG noterer også, at SAP udviklingsværktøjer (eksempevis SAP Code Inspector), som kan indikere dårlig kodeprakis, ikke er blevet benyttet.

Præsenteret første gang den 4. november 2011

SIG vil i øvrigt skulle følge projektets videre forløb. Ifølge Skat sker det ved, at SIG en gang om ugen får udleveret kode, som de undersøger for blandte andet kvalitet og fremdrift, har Kristian Vengsgard fortalt.  

Mens Computerworld har fået aktindsigt i rapporten, har Skat nægtet at lade os offentliggøre rapporten i sin helhed.

Rapporten blev i øvrigt præsenteret den 4. november 2011, mens den endelige version først forelå den 17. januar 2012, står der på side 1.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere