Artikel top billede

It-Wit hentede omsætning på strejkeramt arbejde

Konsulentarbejde hos CSC under strejken sidste år var med til at sikre overskuddet hos forhandleren It-Wit.

Forhandleren It-Wit, der blandt andet sælger IBM's TSM (Tivoli Storage Manager) er kommet gennem 2011 med overskud. Omsætningen oplyser selskabet ikke, men ifølge teknisk direktør Flemming Larsen ligner 2011-regnskabet forrige års regnskab "en hel del".

"Både 2010 og og 2011 var gode år, mens 2009 var temmelig trist," siger Flemming Larsen.

Han er teknisk direktør, mens Jeannette Harder Olesen er It-Wit's administrerende direktør. Selskabet bor i dag på Rådhuspladsen, hvor de flyttede til fra Lyngby i 2009.

Skal stadig have licenser

Mange mindre forhandlere og konsulenthuse med ekspertise i IBM-software tjente på at arbejde for CSC, da den store it-koncern var ramt af en omfattende strejke sidste forår. Ifølge CRN's oplysninger tjente It-Wit også penge på at arbejde for CSC under strejken, men det vil Flemming Larsen ikke kommentere.

"Vi har øget fokus vores på software- og konsulentforretningen, som vokser, mens hardwareforretningen er blevet en lille del af forretningen. Det er tydeligt, at kunderne skal spare, men de skal da heldigvis stadig have licenser," siger Flemming Larsen.

Ligesom kunderne skal have licenser, skal de også have taget back up, og back up-software er netop er en af nicheforhandleren It-Wit's specialiteter.

Herudover afholder firmaet alle IBM's kurser i TSM i blandt andet Finland, Sverige, Danmark, Holland og Tyrkiet.

Firmaets største indtægtskilde er konsulentforrtningen, og så er software den næststørste. Derefter kommer kursusvirksomheden, og så sælger IT-WIT stadig lidt hardware, selvom hardware i dag er forvist til sidstepladsen, når det gælder omsætning.

SKI-regler et problem

It-Wit har ikke nogen stor salgsstyrke, fordi markedet i forvejen er trængt.

"Derudover afholder SKI's regler os fra at sælge inden for det offentlige segment. Det er efterhånden forbeholdt Atea og andre store virksomheder på grund af de her mærkelige regler og rammeaftaler," siger Flemming Larsen.

Han er stærkt utilfreds med, at de stramme regler for handel med det offentlige betyder, at det offentlige "overlader forretningen til nogle få store spillere i branchen".

Konkurrencen mærker It-Wit fra blandt andet Atea, når det gælder salget af licenser, mens Motus, Komplex IT og Intravision også ind imellem bliver til konkurrenter alt efter, hvilket område, der arbejdes på.

Forventningerne til indeværende år er, at resultatet kommer lidt under 2011-niveauet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere