Artikel top billede

Dansk startup vil samle alle dine kalendere

Dansk iværksætter samler kalender og beskeder i samme app.

Den danske iværksættervirksomhed CirCal har netop frigivet sin kalender-applikation til både iPhone og Android.

CirCal er en ny kalender til private, som giver mulighed for at samle din eksisterende kalender og arbejdskalender.

CirCal forsøger at adskille sig fra traditionelle kalender-programmer ved at samle kalender, planlægning og beskedfunktion i samme miljø.

Hvis man for eksempel skal planlægge en begivenhed, skal koordineringen med andre personer og påmindelsen om begivenheden ske samme sted. Altså ikke ved at sende emails frem og tilbage. 
Som i Google+ kan man opbygge forskellige små kalendere i cirkler. For eksempel en til arbejdet, en til familien, en til fodboldholdet og så videre. Og man kan hurtigt lade sin kæreste vide, hvis man har lavet en aftale med andre.

På den måde har man også mulighed for at mikrostyre, hvilke aftaler man vil dele med andre.

Fortsæt med Outlook og Gmail

CirCal kan også håndtere eksisterende kalendere som iCal, Outlook og Google Calendar, så man kan fortsætte med at bruge dem - og samle overblikket i CirCal.
En af tankerne bag CirCal er netop let at kunne håndtere og adskille den private og arbejdskalenderen.

"I modsætning til de sociale netværk, som vi er vant til og bruger i dag, fokuserer CirCal ikke på her-og-nu statusopdateringer, men i stedet på relevante sociale relationer, på fremtidige planer, og på at gøre det nemmere at mødes i den virkelige verden", siger Esben Damborg, direktør i CirCal.

Han har startet CirCal sammen med Vagn Nielsen. Tredje mand på holdet er Jon Schäffer, der også har været med i opstarten af den succesfulde dokument- og magasin-tjeneste Issuu.

Tjene penge senere

I fremtiden håber CirCal at kunne udvide funktionen, så man via kalenderen kan få inspiration til nye oplevelser baseret på sit sociale netværk eller profilerede personers anbefalinger i nærheden.

CirCal er gratis og bliver ved med at være det. Senere skal der eventuelt tjenes penge på at levere en pro-version til firmaer med flere værdiskabende funtioner. En anden måde at få kalenderen til at give afkast på er ved event-marketing. Når CirCal ved mere og mere sine brugers aktiviteter, vil de være i stand til at koble de oplysninger med firmaers aktiviteter eller events.

Det er kun nogle måneder siden, at en anden lovende dansk kalendertjeneste måtte lukke på grund af manglende investeringskapital på trods af mange potentielle kunder.

CirCal har selv modtaget seedkapital fra Northzone Ventures. Det samme firma der oprindeligt investerede i Spotify.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere