Artikel top billede

Microsoft bygger nyt cloud-datacenter i Dublin

Microsoft afslører, at selskabet er i gang med at bygge et nyt, kæmpe datacenter til blandt andre danske cloud-brugere. Se specifikationerne her.

Læs også:

Stort Facebook-datacenter i Sverige får gratis køling

Computerworld News Service: Microsoft vil bruge omkring 720 millioner kroner på at bygge et nyt datacenter i Dublin, da der er brug for mere kapacitet til at køre cloud-services derfra, oplyser selskabet.

Denne udvidelse sker ifølge Microsoft på grund af en øget efterspørgsel i Europa på cloud-services såsom Office 365, Windows Live, Xbox Live, Bing og Windows Azure.

Microsofts nye datacenter bliver nabo til selskabets eksisterende datacenter i Dublin. Byggeriet af det nye datacenter er allerede påbegyndt, oplyser en talskvinde, som dog afviser at sige noget om, hvornår det kan tænkes at være driftsklar.

Så stort bliver det

Det nye datacenter vil med sine cirka 10.400 kvadratmeter blive omtrent en tredjedel så stort som det eksisterende og vil have op til i alt 13 megawatt tilgængelig. Til sammenligning har naboen på 28.100 kvadratmeter 16 megawatt tilgængelig.

Det nye datacenter får en strømtæthed på op til 1,3 kilowatt per kvadratmeter, hvilket giver mulighed for en højere tæthed af servere.

Den højere strømtæthed vil gøre det muligt for Microsoft at øge antallet af servere per rack i det nye datacenter, så længe det samtidig er muligt at køle dem tilstrækkeligt.

Microsoft er dog overbevist om, at selskabets model til køling kan klare opgaven, fremhæver Stephen McGibbon, der er teknologidirektør hos Microsoft for Europa, Mellemøsten og Afrika.

Bruger luft til køling

Ligesom sin gamle nabo vil det nye datacenter i vid udstrækning gøre brug af luft udefra til at køle faciliteterne året rundt, hvilket ifølge Microsoft giver en større energieffektivitet.

Hvis det ikke er tilstrækkeligt, så kan der tages vand i brug til at køle den indgående luft. Hvis vejret bliver for koldt, kan den varme luft recirkuleres for på den måde at opnå den rette temperatur.

Microsoft oplyste ved åbningen i 2009, at det eksisterende datacenter har en strømeffektivitet på 1,25 PUE (power usage effectiveness), hvilket er en vedtaget måleenhed for datacentres effektivitet.

Det er ikke langt fra topmoderne faciliteter såsom Facebooks datacenter i Prineville i Oregon, der har en PUE på 1,07, og det er bedre end Microsofts gennemsnit i 2009 på 1,6.

Microsoft har endnu ikke offentliggjort noget tal for, hvad selskabet regner med, strømeffektiviteten bliver for det nye datacenter.

Kan man stole på sikkerheden?

Sidste år gav en strømafbrydelse i Dublin driftsforstyrrelser af online-tjenester fra både Microsoft og Amazon, som også har et datacenter i byen.

Denne hændelse satte spørgsmålstegn ved, hvor pålidelig cloud-tilgangen egentlig er. For eksempel blev europæiske kunder af Microsofts Business Productivity Online Standard Suite, der er Office 365's forgænger, ramt af strømafbrydelsen. Det lykkedes Microsoft at få sine kunder online igen efter cirka fire timer.

Det nye datacenter får sin egen infrastruktur i forhold til elektricitet og kan ifølge McGibbon være selvforsynende med strøm i en anseelig periode. I tilfælde af strømafbrydelse har Microsoft aftaler på plads med dieselleverandører, så nødstrømsanlægget kan holde datacentret kørende, forklarer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Stort Facebook-datacenter i Sverige får gratis køling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere