Artikel top billede

Per Kølle, der af bestyrelsesformanden for DIFO og DK Hostmaster kaldes Mister Hostmaster, er stoppet som direktør.

Mangeårig direktør hos DK-Hostmaster er stoppet

Direktøren hos domæneadministratoren DK Hostmaster er stoppet. DIFO og DK Hostmaster skal fremover have en fælles ledelse.

Direktøren hos DK-Hostmaster, Per Kølle, stoppede i fredags som direktør for virksomheden.

Det er sket som følge af en enstemmig beslutning hos bestyrelsen bag DIFO og DK-Hostmaster om at ændre ændre ledelsesstrukturen.

Det oplyser Henrik Udsen, der er formand for bestyrelsen.

DK Hostmaster håndterer den praktiske del af det danske topleveldomæne .dk for foreningen DIFO, som har retten til at administrere det danske del af internettet, der i øjeblikket tæller omkring 1,2 millioner hjemmesider.

Ifølge Henrik Udsen sker ændringen, da bestyrelsen har besluttet at sammenlægge ledelserne af de to instanser, fordi der er mange sammenstødende grænseflader imellem de to ledelsers arbejdsopgaver.

Generationsskifte

Fremover bliver det den samme direktion med en administrerende direktør og en vicedirektør, som kommer til at lede begge foretagender, siger han.

"Vi har gennemført det som led i et generationsskifte, fordi Per Kølle har en alder, hvor han alligevel var på vej på pension," siger Henrik Udsen, der peger på at det derfor var naturligt at tænke de to ting sammen.

Ifølge formanden bliver Lise Fuhr ny vicedirektør, mens bestyrelsen har hyret et rekrutteringsfirma til at finde en ny administrerende direktør hurtigst muligt, mens et jobopslag også er på vej.   

"Vi vil gerne have en administrerende direktør, som har en form for teknisk baggrund og indsigt i drift, mens Lise Fuhrs profil passede godt på profilen som en vicedirektør med baggrund i jura og politik," siger Henrik Udsen.

Mister Hostmaster

Per Kølle har været direktør siden grundlæggelsen af DK Hostmaster i 1999, men har haft en finger med i spillet om de danske domæner endnu længere.

Blandt andet var han involveret i en hård fejde med DotDK-virksomheden, der i 2008 kæmpede indædt om retten til at administrere det danske .dk-domæne. En kamp, som Per Kølle kunne trække sig sejrrigt ud af.

"Per har en enorm viden og er jo Mister Hostmaster. Det er altid en udfordring, når man skal sige farvel til en person, som har så stor viden, som Per har," siger Henrik Udsen.




Derfor er Per Kølle fratrådt omgående

Derfor har DIFO og DK Hostmaster ifølge Henrik Udsen aftalt, at Per Kølle skal overlevere så meget af sin viden som muligt til virksomheden frem til pensionen, altså også efter den nye direktør kommer til.

Henrik Udsen fortæller, at Per Kølle valgte at stoppe med det samme, fordi det var naturligt at gennemføre ændringen i ledelsesstrukturen med det samme, efter at det var meldt ud til medlemmer og medarbejdere.

"Per er stadig tilknyttet virksomheden, fordi han sidder inde med en kæmpe viden, men altså ikke i egenskab af administrerende direktør," siger Henrik Udsen.

Skal vænne sig til sidelinjen

Hvor mange penge DIFO og DK Hostmaster giver Per Kølle med i hånden ved fratrædelsen vil Henrik Udsen ikke ud med.

"Vi giver ham det, der hele tiden har været aftalt. Jeg vil ikke kommentere på lønforhold for enkelte personer," siger Henrik Udsen, der afviser, at Per Kølle bliver forgyldt.

Per Kølle fortæller selv, at det er slut med en nørd som direktør, men at man skal have en rigtig administrator.

Bortset fra, at fratrædelsen sker lidt hurtigere end forventet, er alt fryd og gammen, fortæller han om sin nye rolle.

"Jeg sidder ude på sidelinjen ligesom en manager og kigger på det. Jeg skal være stand by. Man skal lige vænne sig til det. Jeg har været med siden, der var 3.000 domænenavne," siger Per Kølle.

Begge parter fortæller, at beslutningen er sket i fred og fordragelighed, og at ingen har smækket med døren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere