Intel pumper formue i udvikling af it til biler

Intel vil investere en formue i selskaber, der udvikler nye it-systemer til bil-branchen, som selskabet i dag mener er et under-udviklet område.

Intels investerings-selskab, Intel Capital, afsætter 550 millioner kroner til udvikling af ny teknologi til bil-branchen, skriver Financial Times.
 
De mange penge bliver placeret i en særlig fond, der skal finansiere udvikling af it-teknologier til biler som eksempelvis underholdnings-systemer af forskellig art samt navigation.
 
Intel har en klar grund til at forsøge at sparke liv i udviklingen af it-teknologi til biler.
 
Selskabet kan nemlig se, at vækstraterne på det traditionelle pc-marked flader langsomt ud.
 
Intel har domineret dette marked, men er på mange måder blevet sejlet agterud, når det gælder chips til mobiltelefoner og tablet-computere, der for alvor er stedet, hvor det sker.
 
Det gør, at Intel er på udkig efter nye markeder med stort vækst-potentiale.
 
Den ultimative mobile enhed
"Bilen er den ultimative mobile enhed," siger Staci Palmer, der er chef for Intels såkaldte 'automotive solutions division' til Financial Times.
 
"I 2014 vil biler være blandt de tre hurtigst-voksende områder for sammenkoblede enheder og internet-indhold," mener Staci Palmer.
 
Intel har allerede aftaler med BMW, Hyundai, Toyota, Kia og en række kinesiske bilproducenter om udviklinge af it-teknologier.
 
Bil-fonden vil ifølge Financial Times investere i selskaber, der udvikler både bil-relateret hardware, software og bil-relaterede tjenester.
 
Det kan for eksempel være udvikling af teknologier som automat-piloter, bevægelses-genkendelse, tale-genkendelse og sensorer til at følge øjenbevægelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere