Artikel top billede

To telegiganter slår pjalterne sammen mod 3 og TDC

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har afsagt kendelse: Telia og Telenor må gerne samarbejde om deres mobilnetværk. Det skærper kampen mod 3 og TDC.

Læs også:
Telia og Telenor slår sig sammen mod TDC og 3

TDC-boss tager Telenor/Telia-alliancen med ro

Telia og Telenors aftale skal granskes

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har afsagt en kendelse, der giver teleselskaberne Telia og Telenor lov til at flette fingre og frekvenser.

Det er resultatet, efter de to selskaber i sommeren 2011 offentliggjorde planerne for sammenlægningen, der skal give TDC og 3 mere kamp på mobilfronten.

Helt præcist må de to selskaber samarbejde om den del af deres mobilnetværk, der vedrører master, antenner samt frekvensressourcer (Radio Access Netværk).

Det betyder, at Telia og Telenor samler deres Radio Access netværk i det fælles joint venture, Newco.

I forbindelse med afgørelsen siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing:

"Samarbejdet medfører, at Telia og Telenor får et bedre og mere effektivt netværk. Det er en fordel for forbrugerne, men vi har også haft væsentlige betænkeligheder ved samarbejdet. Konkurrencerådet har godkendt det, fordi de to selskaber har givet en række væsentlige tilsagn, som vil sikre, at konkurrencen ikke lider skade."

Afgørelsen skal gavne kunderne, og det vil det ifølge Agnete Gersing gøre fordi "nogle får en bedre mobildækning, og flere vil på sigt kunne nyde godt af ny teknologi såsom 4G."

Fra fire til tre

Afgørelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indebærer blandt andet, at Telia og Telenor skal sælge eller udleje plads på overflødige master.

De to firmaer er desuden forpligtede til at levere mobiltelefoni og mobilt bredbånd til teleselskaber uden eget mobilnetværk på markedsmæssige vilkår.

"Det er afgørende for konkurrencen, at teleselskaber uden eget mobilnetværk fortsat har adgang til at købe mobiltelefoni og mobilt bredbånd på markedsmæssige og sædvanlige vilkår. Det er der taget højde for i afgørelsen," siger Agnete Gersing.

Herudover skal Newco overholde en række forretningsmæssige forpligtigelser som eksempelvis, at Telia og Telenor kun må byde på nye frekvenslicenser gennem Newco.

Samarbejdet mellem Telia og Telenor reducerer antallet af danske Radio Access netværk fra fire til tre nemlig Newco, TDC og Hi3G.

Telia og Telenor vil stadig dog stadig begge sælge adgang til mobiltelefoni og mobilt bredbånd på engros- og detailmarkedet.

Læs også:
Telia og Telenor slår sig sammen mod TDC og 3

TDC-boss tager Telenor/Telia-alliancen med ro

Telia og Telenors aftale skal granskes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere