Artikel top billede

ChannelWorld: Fremtiden byder på mobility, cloud og consumerization

Channelworld: Kanalens nye årlige begivenhed Channelworld er skudt i gang. De helt store tendenser, der tegner det kommende år er mobility, cloud computing og consumerization.

Channelworld er it-kanalens nye årlige begivenhed. Den bliver afviklet i dag torsdag i Odense Congress Center, hvor deltagerne også har mulighed for at få luftet de højtflyvende ambitioner med en helikoptertur.

CRN's chefredaktør Allan Thestrup åbnede messen og bød velkommen til Duncan Clark, der er senioranalytiker hos analysehuset Canalys.

Clark lagde ud med sine vurderinger af, hvordan branchen skal bære sig ad med at navigere gennem de dramatiske ændringer og udfordringer, der lurer i den kommende tid. De tre helt store emner er mobility, cloud computing og consumerization.

"I Danmark roterer kunderne omkring mellemmarkedet, og trends skifter hurtigt, men kanalen i Danmark tackler ændringerne hurtigere, end aktørerne i den høje ende af markedet er i stand til," siger Duncan Clark.

I en klasse for sig

De fleste landes bruttonationalprodukt (BNP) er vokset de sidste fem år med Kina og Indien i en klasse for sig selv med en årlig vækst på otte til 10 procent, mens Frankrig, Tyskland, Storbritannien og USA alle ligger og roder nede fra negativ vækst og ikke skal forvente en vækst meget større end to-tre procent.

IT Titans Index, som analysehuset Canalys står bag, omfatter selskaberne Apple, Cisco, Dell, EMC, Google, HP, IBM, Intel, Lexmark, Microsoft, Oracle og SAP.

"Apple har den gule førertrøje på med en forventet vækst i omsætningen i det kommende år på ikke mindre end 73,3 procent og en vækst i nettoindtjeningen 117,6 procent, mens også Google og Intel gør det rigtig godt," siger Duncan Clark.

I den anden ende ligger eksempelvis HP, der venter negativ vækst på alle parametre.

"I 2011 oplevede de fleste trods alt positiv vækst i omsætningen, men forventningerne til 2012 er mere pessimistiske. Encifret vækst er den dominerende holdning og mange regner med en flad vækstkurve," siger Duncan Clark.

Formidable forventninger

Apples formidable forventninger til vækst mener mange vil betyde meget for udviklingen i 2012. Helt generelt vurderes samfundsøkonomien som en af de største udfordringer i 2012.

"Faktisk vurderes økonomien som det, der vil have den største indflydelse på forretningen overhovedet i de kommende 12 måneder," siger Duncan Clark.

Derefter vurderer mange i kanalen, at tilgængelighed og kreditmuligheder, men også mangel på hardware bliver en udfordring i det kommende år.

Når det gælder vækst, så er infrastruktur og sikkerhed væsentligste faktorer, som vil drive væksten i den kommende tid.

Cloud fylder meget

Cloud computing fylder meget i de flestes hoveder for tiden, og analytikerne er enige i, at it i skyen ikke mindst den private af slagsen også kendt som data center virtualization bliver stort, mens den offentlige sky forventes at opnå langt mindre bevågenhed.

Blandt "nøgleudfordringerne" for kanalen i 2012 ser Canalys økonomi, forandring af de måder forbrugerne vil tage it til sig på (consumption models), arbejdskapital, mangel på kompetencer og øget konkurrence.

"Vi siger farvel til kablerne," siger Duncan Clark og tilføjer, at Wi-Fi bliver en essentiel teknologi, som vil dominere markedet.

Væksten inden for netværk flytter til wireless og et resultat er, at omsætningen inden for routing og switching og WLAN styrtdykker.

"Omvendt giver væksten i wireless den mobile sikkerhed et ordentligt spark op ad," siger Duncan Clark, som forventer, at værdien af det marked runder 15 milliarder kroner i 2015.

"En af de helt store udfordringer er at forudsige, hvilken reel indflydelse cloud computing får på forretningen," siger Duncan Clark.

Det nye sort 'Consumerization' medfører omfattende ændringer for både forbrugere og for kanalens aktører, mener Duncan Clark, der konkluderer, at:

* I takt med, at de store virksomheder stræber efter at blive mere mobile og it-mæssigt med på noderne åbner der sig nye forretningsmuligheder.
* Cloud computing bliver stadigt vigtigere for enterprise it ikke mindst den private sky.
* Sikkerhed og privacy bliver de helt store udfordringer for kanalen i det kommende år.




IT-JOB

extri:co A/S

Senior driftskonsulent

Unik System Design A/S

Experienced agile QA Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere