Artikel top billede

Web-tjeneste vil vide alt om dig og din færden

Social web-tjeneste vil bruge din smartphones GPS til at vide alt om, hvor du befinder dig. Det åbner for en verden af muligheder, forklarer stifteren.

Læs også:

Facebooks it-chef: Derfor er mobilen vigtigst for os

Det er som regel tjenester som Facebook, Google+ og Twitter, der fremhæves som de hotte sociale medier.

Lokations-tjenesten Foursquare glider derimod ofte under radaren uden for hardcore teknologi-kredse.

Det billede kan imidlertid snart ændre sig.

Med flere end 15 millioner brugere, 1,5 milliarder "check-ins" og en stribe partnerskaber med andre sociale netværk og web-tjenester har Foursquare i hvert fald rykket sig et stykke siden starten for tre år siden.

Og mere er på vej, bebudede medstifter og direktør Dennis Crowley på sidste uges Mobile World Congress.

"Vi tager alle de data, vi har, og gør folk klar over, hvad de kan lave," forklarede han.

"Det handler om at tage alle de data, vi har, og forsøge at finde en måde, hvor vi kan gøre folk opmærksomme på alle de ting, der sker, uden at de behøver at være i app'en hele tiden."

"Vi kan kan tilbyde personlige anbefalinger, stort set uanset hvor du er."

Foursquare lader brugerne tjekke ind på fysiske steder ved hjælp af telefonens GPS. Det lyder måske som en relativ simpel tjeneste, men faktisk åbner netop det for et væld af muligheder:

"Det hele handler om, hvad vi gør med API'et, som er tilgængeligt for alle," sagde Dennis Crowley fra scenen i Barcelona.

Eksempelvis har han store forventninger til augmented reality, hvor det er planen, at Foursquare skal levere data og API til de tjenester, mange venter vil vælte frem i de kommende år.

Samtidig skal Foursquare i alle mulige afskygninger hele tiden skal scanne området omkring brugeren, så han/hun kan få besked om, hvilke kontakter, der er i nærheden, og hvilke arrangementer og steder, der kan være interessante på et givent tidspunkt.

"Det er ikke science fiction. Det er her, Foursquare er på vej hen, og det er et område, hvor vi har tænkt os at dominere," forklarede Dennis Crowley.

Læs også:

Facebooks it-chef: Derfor er mobilen vigtigst for os




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere