Artikel top billede

Disse it-kunder er ret så ligeglade med miljø

Købere af outsourcing af it-funktioner ignorerer i store træk stadig spørgsmålet om bæredygtighed.

Læs også:

10 måder du kan spare penge på med grøn it

Computerworld News Service: Det har ikke skortet på grønne projekter fra de globale it-serviceleverandører i de senere år.

Det drejer sig om alt lige fra de sædvanlige mål om reduceret strømforbrug og LEED-certificerede bygninger (Leadership in Energy and Environmental Design) til forvandling af affald til gødning samt udlevering af personlige CO2-beregnere til medarbejderne.

Men for størstedelen af køberne af it-outsourcing har de miljømæssige hensyn stadig ikke noget at sige for købsbeslutningen.

"Hos de fleste kommercielle kunder er det ikke det, der ligger øverst på dagsordenen," fortæller Todd Hintze, der er ledende partner hos outsourcing-konsulentfirmaet Everest Group.

"Klienterne vælger kun de bæredygtige og miljøvenlige leverandører, når de samtidig imødekommer klienternes andre - og generelt højere prioriterede - mål i forhold til omkostninger, kvalitet og resultater."

"Det er sjældent et eksplicit ønske," at leverandørerne skal have en grøn profil, fremhæver Hintze.

Ingen stemmer på bæredygtighed

Outsourcing-analysefirmaet HfS Research har fået 50 erfarne købere af outsourcing, valgt fra listen over verdens 1000 største virksomheder, til at stemme på mulige emner for fremtidige møder.

Heriblandt var bæredygtighed et af emnerne.

"Dette emne fik præcist nul stemmer," fortæller Esteban Herrera, der er driftsdirektør hos HfS Research.

"Forbrugerne og visse interessenter - såsom regulerende myndigheder - har et ønske om, at erhvervslivet skal arbejde for at fremme initiativer inden for bæredygtighed. Offentlige udbud indeholder ofte krav om at oplyse om initiativer inden for bæredygtighed."

"Men vi har aldrig set det tælle i valget af leverandør i mere end en håndfuld procent af tilfældene. I bedste fald kan det være den afgørende faktor, når alt andet er lige."

Der er dog undtagelser til dette billede.

Her tæller det grønne

Læs også:

10 måder du kan spare penge på med grøn it

It-ledere i energibranchen og i det offentlige har ofte specifikke krav til energiforbrug eller andre miljømæssige krav og leverandørerne til disse sektorer har da også længe imødekommet disse krav. 

"Bæredygtighed er et emne, der kun tages op af de største og mest sofistikerede virksomheder, der har en interesse i emnet i forhold til PR," påpeger Shawn Helms, der er partner med speciale i outsourcing hos advokatfirmaet K&L Gates. 

"Jeg har kun en enkelt gang i løbet af de seneste få år set det brugt som et kriterium i udvælgelsen af en it- eller outsourcing-leverandør."

At de store it-outsourcing-leverandører tilsyneladende bliver grønnere, drives i virkeligheden af deres arbejde med at reducere deres omkostninger. 

"Det kan give en tiltrængt økonomisk aflastning, hvis man reducerer energiforbruget betydeligt i et stort datacenter." Hvis noget, der kommer bundlinjen til gode samtidig er godt for planeten - og for virksomhedens image - så meget desto bedre for leverandørerne."

De fleste miljømæssige initiativer har fokuseret på de "lavthængende frugter" såsom det papirløse kontor og højere effektivitet i datacentret, siger Herrera.

De fleste større spillere har også opbygget konsulentforretninger inden for energieffektivitet.

"Kunderne går ofte efter energieffektive teknologier, når de vokser fra deres datacentre og står overfor omkostningerne ved at skulle bygge nyt datacenter," siger William Tanenbaum, der er partner med speciale i outsourcing hos advokatfirmaet Kaye Scholer og formand for dets gruppe inden for grøn it og bæredygtighed.

"De kan undgå disse omkostningsforøgelser ved at få flere hestekræfter ud af deres eksisterende datacentre og samtidig reducere de eksisterende faciliteters driftsomkostninger ... ved hjælp af virtualisering, interne smart grids og andre avancerede teknologier."

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

10 måder du kan spare penge på med grøn it




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere