Artikel top billede

Stor fortørnelse over bonus til politichef for Polsag

Fortørnelse over, at rigspolitichefen har fået en stor bonus, selvom Polsag kuldsejlede.

Læs også:

Rigspolitichef scorer bonus på trods af it-fiasko

På Christiansborg er flere politikere rystet over, at rigspolitichef Jens Henrik Højberg i både 2009 og 2010 fik 95.000 kroner i bonus ud af de 100.000 kroner, han var stillet i udsigt.

Særligt fordi del-mål i kontrakterne rent faktisk gik på det it-projekt, Polsag, som han havde ansvaret for, og som nu er kørt i grøften.

"Det er jo ganske enkelt rystende, at man har valgt at give 95.000 ud af 100.000 kroner i bonus, når man tager implementeringen af Polsag med i betragtning," siger it-ordfører Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti til Computerworld.

Polsag-projektet blev fornylig skrottet af justitsministeren, selvom der var postet omkring en halv milliard kroner i systemet.

"Det virker jo en anelse grotesk, at man belønner folk for at stå i spidsen for en gigantisk fiasko," fortæller Dennis Flydtkjær.
 
Er de opsatte mål noget værd?
Han mener, at man i Justitsministeriet, der er rigspolitichefens overordnede, burde overveje om deres krav i resultatlønskontrakterne "overhovedet er noget værd, og om de er for uambitiøse".

"Det giver absolut ingen mening, at man kan stå i spidsen for et så stort, kuldsejlet it-projekt og så samtidig blive belønnet for en god indsats."

"Det skriger jo til himlen om, at der er noget galt med de resultatlønskontrakter, Justitsministeriet har udformet," mener Dennis Flydtkjær.

Ordføreren er tydeligt oprørt over forløbet.

Virker bizart

"Set i lyset af, at vi nu står med et it-system til cirka 500 millioner kroner, som aldrig kommer i luften, så kan det virke noget bizart, at man samtidig belønner rigspolitichefen for et godt stykke arbejde," siger DF-ordføreren.

Det er endnu ikke afgjort om rigspolitichefen skal have bonus på sin indsats i 2011. Her indeholder kontrakten også Polsag-mål.

"Angående hvor meget rigspolitichefen skal have i bonus i 2011, så er det ikke op til mig at fastlægge, men det burde være logisk, at man ikke giver bonus for den del, der har med Polsag at gøre," siger Dennis Flydtkjær.

"Det vil være den fuldstændige omvendte verden, hvis man belønner en chef for at være ansvarlig for et fejlslagen it-projekt, som koster skatteborgerne op imod 500 millioner kroner."

"Jeg siger ikke, at det alene er rigspolitichefens skyld, at Polsag er skrottet, men han er en del af det, og man skal derfor ikke belønne folk for noget, de ikke har fuldført," slutter Dennis Flydtkjær.

S: Det er en personsag
Computerworld har også per mail fanget Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen, der i Afrika for at besøge flygtningelejre i disse dage.

Men hun ønsker ikke at kommentere sagen.

"Jeg har ikke noget at tilføje til din artikel, da jeg mener, at det er lidt en uskik at folketingsmedlemmer kommenterer på enkeltsager, der er af personaleretlig karakter," skriver hun.

Læs også:

Rigspolitichef scorer bonus på trods af it-fiasko




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere