Artikel top billede

Den nye iPad kan ikke bruge danske 4G-net

En af de vigtigste nyheder i den nye iPad er understøttelsen for 4G-netværk. Men det fungerer ikke i Danmark.

TeliaSonera bekræfter nu overfor ComON at 4G-funktionen i den nye iPad fra Apple ikke kan bruges i Danmark. Faktisk ser det ud til, at den nye iPad slet ikke kan køre på europæiske 4G (LTE) net. Tavlecomputeren bruger frekvensbåndene omkring 700 Mhz og 2.100 MHz, men de europæiske net kører på andre frekvenser.

"Den kan ikke bruges på LTE i Danmark, hvor vi kører på 2600 Mhz (Telia og TDC) og 1800 Mhz (kun Telia)," siger Mette Honoré, der er kommunikationschef for mobilområdet hos TeliaSonera i Danmark.

I de fleste europæiske lande kører LTE i 800 Mhz og 2.600 Mhz frekvensområdet. I USA kommer Apple med to forskellige udgaver af den nye iPad, der er tilpasset 4G-nettet hos AT&T (700 og 2.100 Mhz) og Verizon (kun 700 Mhz).

Det er altså andre frekvenser end dem, bruges i Europa. Men alligevel kan man på Apples danske hjemmeside læse, at den nye iPad understøtter 4G, og der linkes direkte til teleselskaberne TDC, Telia, Telenor og 3.

Kun de to første af disse har et 4G-net i Danmark, men disse frekvenser fungerer altså ikke med den nye iPad.

Hvis man læser det, der er skrevet med meget småt på Apples amerikanske produktside, fremgår det at 4G LTE kun fungerer med AT&T og Verizon i USA og Bell, Rogers og Tellus i Canada.

Så det ser ud til, at brugere i resten af verden må undvære 4G. Til gengæld understøtter den nye iPad både HSPA+ med 21 Mbit/s og den nyere DC-HSPA+, hvor hastigheden er den dobbelte. Men her er der altså tale om 3G og ikke 4G.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Netcompany A/S

IT Consultant

AURA A/S

Test Manager

Centrica Energy

Senior Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere