Artikel top billede

Færre gæster på årets Cebit

Færre gæster end sidste år tog turen forbi messehallerne i Hannover. Men det kan skyldes en strejke i den offentlige trafik.

Den årlige Cebit-messe sluttede i weekenden og denne gang var der lidt færre besøgende end sidste år. Kun 312.000 besøgende tog turen til messehallerne i Hannover. Der var ellers 4.200 udstillere fra 70 lande i Hannover på den traditionsrige it-messe, og denne gang var Brasilien udpeget som partnerland.

Både den tyske bundeskansler Angela Merkel og den brasilianske præsident Dilma Vana Rousseff mødte op for at åbne messen i sidste uge, og Google havde sendt sin bestyrelsesformand Eric Schmidt for at holde åbningstalen. Højdepunktet for åbningsceremonien var en direkte forbindelse til den internationale rumstation ISS.

Men det kan ikke skjule, at Cebit har mistet sin betydning, mens andre messer som Mobile World Congress i Barcelona har oplevet en enorm vækst i de seneste år.

Som ComON kunne fortælle i sidste uge, er Cebit ikke længere så vigtig for it-branchen. Mange af de store spillere er slet ikke mødt op med egen stand. Det gælder foruden Apple også verdens tredjestørste computerfirma, Asus.

I forhold til sidste år er antallet af besøgende faldet med knap 30.000, men det kan måske forklares med en strejke i offentlige trafik i sidste uge. På strejkedagen torsdag var det svært at komme frem til messen og det kan have påvirket besøgstallet. Sidste år var der også en strejke samtidig med Cebit, og dengang vurderede man at det kostede omkring 10.000 besøgende.

Den næste Cebit afholdes fra den 5. til 9. marts 2013 og ligger dermed igen i ugen efter Mobile World Congress.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere