Artikel top billede

Disse lande er nettets fjender

Mange internet-brugere er fortsat udsat for censur verden over, konstaterer en ny rapport.

Den internationale organisation Journalister uden Grænser har udgivet sin årlige "Enemies of the Internet" rapport. Den sætter navne på de lande, som har gjort sig uheldigt bemærket med internet-censur. Faktisk er det en af tre internet-brugere, der kun har adgang til en begrænset, censureret version af nettet. Det gælder blandt andet de kinesiske brugere, som efterhånden udgør den største gruppe på nettet.

Listen over nettets "fjender" omfatter Bahrain, Burma, Cuba, Kina, Hviderusland, Iran, Nordkorea, Saudi-Arabien, Syrien, Turkmenistan, Usbekistan og Vietnam. På den positive side er Libyen forsvundet fra listen efter Gaddafi-styrets fald, men Bahrain er blevet tilføjet for sin kampagne mod bloggere.

Blandt de lande som er "under overvågning" nævnes også Australien og Frankrig denne gang. I Australien har man implementeret et udskældt landsdækkende filter mod børneporno, og Frankrig bliver kritiseret for sin trussel om at lukke piraters netforbindelse.

Rapporten nævner også en række eksempler på, hvordan websteder og sociale medier bliver brugt til at protestere i verdens diktatur-stater. Et af eksemplerne er Bauxitevietnam.info, hvor man spreder informationer om de kinesisk-ejede bauxit-miner i Vietnam og deres skadevirkninger for miljøet. 

Konflikten i Syrien udspiller sig også på nettet, hvor man har rekrutteret en "cyberhær" for at finde dissidenter på nettet og drukne kritiske kommentarer mod præsident Bashar Al-Assad.

I mange lande kan det være livsfarligt at protestere mod regimet online eller man kan risikere en lang fængselsstraf, som den thailandske online-redaktør Chiranuch Premchaiporn, der står til 20 års fængsel.

Læs hele rapporten hos Journalister uden Grænser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere