Artikel top billede

Foto: Poetry in motion at 30 MPH af Thomas Nugent

De ti bedste bud på fremtidens succesfulde internet-tjenester

Del din cykel, carport og arbejdskraft med resten af verden. Det sociale net er kun lige begyndt, viser megatrenden på it-mekkaet SXSW.

Over 800 millioner mennesker deler links og historier på Facebook. Men snart begynder de at dele meget mere. Ikke mindst fysiske objekter - med nettet som formidler.

Det er en af de megatrends, som man kunne spotte på årets teknologi-messe SXSW i Austin.

Begreber som co-sharing, p2p-markeder og crowdsourcing forsætter med at blive nævnt i mange sammenhænge.

I tech-kredse er vi bekendte med, at nettet længe har demokratiseret og ændret forretningsgange. I de kommende år vil hr. og fru. Danmark også se og bruge potentialet.

"Der er to ting, der kommer til at sætte massivt gang i crowdsourcing. For det første er der den sociale graf, altså det faktum, at vi især via Facebook har sat vores vennekreds i system og bedre kan drage nytte af den viden. For det andet er der smartphones, som vi har på os overalt," sagde iværksætter Brad Gerstner i sit oplæg om at udnytte "crowden".

Gerstner er selv meget omtalt i USA for tjenesten Room 77, der har ændret magtforholdet mellem hoteller og hotelgæster, fordi gæsterne deler billeder og viden om gode og dårlige hotelværelser.

En anden aktuel succesfuld tjeneste i USA er Taskrabbit, der har skabt en markedsplads, hvor private kan udføre småtjanser for hinanden (vinduespudsning, webdesign osv.)

Grundlægger Leah Busque fra TaskRabbit kunne på sit oplæg på SXSW fortælle, at Facebook er blevet et kvalitetsstempel. Brugere, der har koblet deres Facebook-konto sammen med deres TaskRabbit-konto, får simpelthen flere jobs, fordi personens netværk er med til at give troværdighed.

10 fremadstormende sociale tjenester

Massevis af sociale tjenester kæmpede om opmærksomhed på årets SXSW. Her er 10 af de mest interessante i ComONs vurdering, samt de lignende danske tjenester, som kører i samme spor. Det er tjenester, som godt kan få masser af medvind i det kommende år.

* Der bliver talt om AirBNB over hele verdenen som flagskibet for, hvordan sociale fællesskaber kan ændre brancher, som Skype har gjort med udlandstelefoni. Amerikanske AirBNB lader private udleje huse eller værelser. Tjenesten er især populær uden for USA. Derfor har firmaet for nylig oprettet dansk kontor.

* Hvis man har ledig loftsplads eller bare lidt ekstra plads i garagen, så kan man tjene en skilling på det via ShareMyStorage. En trussel mod traditionelt opmagasinering?

* En tjeneste som GoMore i Danmark formidler tomme pladser i biler. Amerikanske GetAround tager skridtet længere og sørger for at udleje private personers biler ud. Community-baseret delebilsordning. En mulig trussel mod Hertz og Avis?

* TaskRabbit har fået mange andre til at lave deres bud på nye markedspladser, hvor private og små virksomheder kan tilbyde deres hjælp.

* Hos Favors skal der ikke nødvendigvis udveksles penge men point og karma for at løse opgaver, som måske kan veksles til andre vennetjenester i fremtiden. Danske MyButler har en anden platform til en jobbørs.

* Tyske Gidsy har lige fået venturepenge fra blandt andet Danmark. Gidsy er en platform for private, der vil tilbyde deres lokalkendskab til turister og tjene penge på ydelsen. Franske TripXp gør noget lignende. Trusler mod den etablerede guide-branche?

* KeyWifi er en ny måde at dele sit internet med andre i fællesskabet. Tjeneste åbner først senere på ugen, men den lader til at minde om tidligere tjenester som Fon og Wippies.

*      ThredUP er bygget på den sandhed, at mange børnefamilie brænder inde med børnetøj, som ungerne hurtigt vokser ud af, men som andre ikke får nytte af. Det kan de med ThredUP. I Danmark er en lignede tjeneste i form af Lopply.com ved at åbne. Man kan også sætte liv i sit klædeskab og bytte tøj mellem venner hos ClosetswapRefashioner og danske Swapspot har lanceret noget lignende, hvor man bruger venners sociale fællesskab til at sælge brugt mærkevaretøj.

* Som turist får man sjældent mulighed for at tage sin cykel med. Det kan Spinlister løse ved at være lånecentral mellem private. Tjek også Byke.mobi.

* NextDoor er et fællesskab omkring naboskab. En tjeneste der måske kan overflødiggøre private vagtværn. I Danmark har vi Naboor.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere