Artikel top billede

Så stor en del af jordens nettrafik kommer fra robotter

Store dele af verdens nettrafik i verden kommer fra robotter. Se her, hvor lidt mennesker egentlig står bag.

Ifølge en ny rapport fra sikkerheds-leverandøren Incapsula udgøres 51 procent af web-trafikken af automatiserede software-programmer, og størsteparten af denne trafik er potentielt skadelig.

Det er programmer, som samler informationer, søger efter sikkerhedshuller og forsøger at sprede spam.

Typisk er det kun 49 procent af de besøgende på et websted, som er "rigtige" mennesker. Resten er maskingenereret trafik - men denne trafik er typisk ikke synlig i de normale analyse-programmer.

Sluges af usynlig trafik

Det betyder også, at en stor del af båndbredden til websteder faktisk bliver slugt af denne "usynlige" trafik.

"Kun få er klar over, hvor stor en del af deres trafik der ikke kommer fra mennesker, og at meget af det er potentielt skadelig," siger Marc Gaffan, der er medstifter af Incapsula, til ZDNet.

Rapporten fortæller at 5 procent af trafikken skyldes forskellige hacker-værktøjer som leder efter sårbarheder, fem procent er de såkaldte scrapere, to procent er automatiserede indholds-spammere, 19 procent er "spioner" der indsamler forskellige slags informationer og 20 procent kommer fra søgemaskiner.

Kun de sidste 49 procent skyldes altså, at der faktisk sidder et menneske på den anden side af skærmen.

Incapsula bygger sine tal på data fra 1.000 websteder, der bruger firmaets egen scannings-tjeneste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere