Artikel top billede

Ericsson-boss: Her tjener vi vores mange milliarder

Netværksgigantens Ericssons netop offentliggjorte årsregnskab nyder godt af en bestemt tendens på mobil-markedet.

Læs også:

Tøvende teleselskaber presser Ericsson

Den vilde vækst i brugen af mobil-data kommer svenske Ericsson til gavn i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2011.

"På tværs af alle enheder ventes den mobile data-trafik at blive tidoblet mellem 2011 og 2016. Voksende abonnementstal og trafik-niveauer skaber øget kompleksitet i netværkene," skriver administrerende direktør Hans Vestberg. 

"Det stiller nye krav til vores evne til at levere banebrydende løsninger og til at forstå vores kunders behov."

Nøgletallene fra Ericsson ser da også helt fornuftige ud i 2011-regnskabet oven på et lidt mere problematisk 2010-regnskab.

Omsætningen blev øget med 12 procent til 227 milliarder svenske kroner, omkring 191 milliarder danske kroner, og markedsandelen inden for udstyr til mobil-netværk blev ifølge Ericsson øget med seks procent til 38 procent.

"Det gør os til verdens-lederen, dobbelt så stor som den næststørste spiller," lyder det fra Hans Vestberg.

Ericsson endte ud med en netto-indtjening på omkring 10,6 milliarder danske kroner.

Hans Vestberg peger i forbindelse med årsregnskabet på, at Ericsson kan vokse yderligere inden for ikke bare det mobile bredbånd, men også såkaldte managed services og operations and business support systems (OSS/BSS).

Klarer sig i krisen

Selve netværksforretningen udgør 58 procent af Ericssons omsætning, mens services og multimedia (eksempelvis on demand tv og billing-løsninger) er de andre store forretningsområder.

Set over de seneste fem år har Ericssons 2011 været et godt år. Rent omsætningsmæssigt var 2007 lavpunktet, hvor omsætningen var nede på 187,7 milliarder svenske kroner mod de 227 milliarder i 2011.

Ericsson har trods en fornuftig økonomi ligesom de fleste andre it-giganter været ramt af fyringsrunder i de seneste år.

I 2009 annoncerede selskabet afskedigelsen af 5.000 ansatte globalt, heraf 1.000 i Sverige.

Den svenske netværksgigant har hovedkontor i Stockholm og beskæftiger i dag flere end 100.000 mennesker.

Den danske del af Ericsson havde i 2010-regnskabet 492 ansatte, en omsætning på en lille milliard og et resultat efter skat på 17,8 millioner.

Læs også:

Tøvende teleselskaber presser Ericsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere