Artikel top billede

Kattens Værn-kopihaj brugte enorme summer på poker

Kopi-forhandleren Tommy Hansen, der står bag de leasingaftaler, som er ved at sende foreningen Kattens Værn til tælling, er blevet anmeldt til politiet for at tømme sit selskab Fourfocus for penge.

Falske fakturaer, fusk med serviceaftaler og store pengeudbetalinger til ukendte modtagere er blandt de saftige detaljer, som man kan læse i den anmeldelse til Københavns Politi, som advokatfirmaet Delacourdania har indgivet mod den krakkede kopiforhandler Fourfocus.

Fourfocus med direktør Tommy Hansen i spidsen blev tilbage i oktober 2010 begæret konkurs af kopiproducenten Toshiba. Ifølge politianmeldelsen har direktør i Four Focus, Tommy Hansen, forud for konkursen blandt andet hævet store pengebeløb fra selskabets bankkonto. Udbetalingerne er foretaget via check, men det fremgår ikke af selskabets bogføring, hvem der har modtaget de store beløb, eller hvor pengene er endt henne.

Af politianmeldelsen fremgår det også, at der ved hjælp af fiktive fakturaer fra selskabet MCM Tryk A/S er trukket mere end en million kroner ud af Fourfocus. I hvert fald en del af pengene er derefter angiveligt blevet returneret til Tommy Hansen. Ifølge anmeldelsen er der fundet 10 fiktive fakturaer, men det er efter alt at dømme kun toppen af isbjerget.

Det fremgår desuden, at Tommy Hansen bevidst har opskrevet værdien af en række serviceaftaler og selskabets øvrige aktiver for på den måde at kunne trække flere penge ud leasingarrangementerne.

Tommy Hansen står ifølge CRNs oplysninger bag en række tvivlsomme salgs- og leasingaftaler med kopimaskiner - aftaler som har kostet en række firmaer og private foreninger dyrt. En af de foreninger, som i dag hænger på store regninger efter at have handlet med Tommy Hansen og Fourfocus, er Kattens Værn, som i alt står til at skulle betale op mod syv millioner kroner for køb af tre kopimaskiner.

Spørgsmålet om, hvad der er blevet af de mange penge, som på den måde er trukket ud af Fourfocus er endnu ikke afklaret. En del af forklaringen kan være, at Tommy Hansen i en årrække har været kendt som ivrig deltager i det professionelle poker-miljø, hvor han også er kendt under sit kælenavn "Kopikongen".

I de kredse benytter han i øvrigt navnet Tommy Dender.

I et interview til pleasure.dk i maj 2009 fortalte han om sine erfaringer med professionelt pokerspil:

"Jeg har nok tabt 5 mio. kr. på de sidste fem år. Men bare jeg vinder en tusse her og der. Jeg har da betalt meget for at være med, men jeg tænker ikke på skillingerne," lød det dengang fra Tommy Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere