Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Direktører scorer fed bonus trods it-fiasko

Lønsystem giver bonus til topembedsmænd på trods af deres ansvar for skandaleramte it-projekter.

Der er ingen sammenhæng mellem udbetaling af lønbonus til danske, statslige topchefer og opfyldelse af de mål, som de forventes at nå.

Det konkluderer en forsker-rapport ifølge Politiken

Professor Jørgen Grønnegaard og Anne Skorkjær Binderkrantz fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, der står bag undersøgelsen, har tjekket 124 direktører i statslige styrelser.

"I teorien er der fin sammenhæng mellem de bonusser, der bliver udbetalt ved årets udgang, og målopnåelsen. Men sådan forholder det sig bare ikke i praksis," fortæller Anne Storkjær Binderkranz til Politiken.

Fagforeningen DJØF mener ordningen har brug for et "serviceeftersyn."

Og hos Moderniseringsstyrelsen, der udstikker retningslinjer på området, erkender man også, at der kan laves tættere kobling mellem resultater og lønnen. 

Bizar bonus for Polsag

På it-området har flere debattører og politikere da også undret sig over de bonusser, der er blevet udbetalt til ledere, der har haft ansvaret for fejlslagne it-projekter.

Senest har Computerworld beskrevet, hvordan Rigspolitichefen på trods af at bære det formelle ansvar for Polsag, der kostede en halv milliard skattekroner, men blev droppet, fik næsten hele sin bonus på 100.000 kroner udbetalt i både 2009 og 2010.

Også anden ledende medarbejder hos politiet med ansvar for projekt fik udbetalt bonus.

Tinglysnings-bosser fik bonus

Også de ansvarlige for den Digitale Tinglysning, hvor der fortsat verserer en erstatningssag rejst af borgere, som følge af massive problemer, fik løn-bonus.

Faktisk skrev Computerworld, at projektlederen for det skandaleramte projekt over fire år fik 390.000 kroner i bonus.

Også direktøren for Domstolsstyrelsen fik bonus på trods af skandalen. På tre år fik han tilsammen 265.000 kroner

Dengang forsvarede bestyrelsen for Domstolsstyrelsen bonussen med, at det var en indsats på hele Domstolsstyrelsens virkeområde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere