Artikel top billede

Nyt Android-styresystem skaber problemer

Googles Android 4.0 skaber tilsyneladende problemer for en del smartphone- og tablet-brugere.

Læs også:

Verdens bedste smartphone får nyt styresystem

Flere af de største producenter af smartphones med Android opgraderer i disse uger deres produkter til den nyeste version af styresystemet, 4.0 - også kendt som Ice Cream Sandwich.

Android 4.0 kommer med en række nyheder og er generelt blevet rost for at være et mere komplet og sammenhængende styresystem.

Det viser sig imidlertid, at Android 4.0 også har den uheldige sideeffekt, at brugernes smartphones og tablets pludselig ikke holder batteri så længe, som de plejede.

I hvert fald er det den melding, der kommer fra en del Android-brugere rundt omkring på nettet.

"Forfærdelig batteritid. Android OS bruger det meste af batteriet nu. Kan knap holde 10 timer, når telefonen måske bruges omkring en time i den periode," skriver en bruger i Googles eget support-forum for Nexus S.

"Jeg opdaterede til 4.0 ICS, og batteriet holdt fint de første par dage. Nu holder det kun i nogle få timer. Til at starte med holde det i to dage. Hvad sker der???" lyder det et andet sted fra en ejer af en LG Optimus.

Der er blevet skrevet om problemerne siden før jul, og de eksisterer tilsyneladende stadig for nogle brugere, selvom Google har postet løsnings-forslag flere gang.

Galaxy S II også ramt 
I Computerworlds eget debat-forum er der en Android-bruger, der pludselig har fået problemer med opgradering til Android 4.0.3. på en Galaxy S II:

"... efter opgradering er batteriforbruget i standby vokset betydeligt!!! Fra morgen til aften (cirka 15 timer) på standby er batteriniveauet faldet fra 100 procent til cirka 50 procent. Min gamle Android 2.6 faldt typisk kun til cirka 85 procent på samme tid ved standby-brug," lyder en kommentar fra en læser.

Hos GSMArena viser en benchmark imidlertid, at Ice Cream Sandwich faktisk forbedrer batteritiden en smule på Galaxy S II.

Batteriproblemerne med Ice Cream Sandwich rammer dog tilsyneladende bredt, da man kan finde indlæg om problemet på mange forskellige hardware-produkter.

En ejer af en Motorola Xoom-tablet skriver:

"Før ICS plejede jeg at kunne lægge min Xoom fra mig i et par dage med kun periodisk brug, uden at batteriet blev tømt. Nu skal jeg oplade den hver 32. time eller der omkring, selvom jeg slet ikke har brugt den. Under forbrug står "Exchange Services" som den primære batteri-dræner. Jeg har ændret opdateringen til hver tredje time, men det har ikke hjulpet."

Et lignende batteriproblem eksisterede i øvrigt i Apples iPhone 4S, da den blev lanceret sammen med iOS 5 sidste år.

Apple har senere forsøgt at stoppe batteri-drænet med en iOS-opdatering.

Læs også:

Verdens bedste smartphone får nyt styresystem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere