Artikel top billede

Eplehuset dropper midnatslancering af iPad3: Frygter at skuffe kernekunder

Mens Elgiganten holder midnatsåbent i seks varehuse når Ipad3 frigives på det danske marked, venter de dedikerede Apple-kæder Humac og Epplehuset med at åbne for salget til fredag morgen.

Mens Elgiganten har valgt at lade de ansatte gå på arbejde natten til fredag i seks af deres store varehuse til en midnatspremiere på iPad3, tackler Apple-kæderne Humac og Eplehuset Apples seneste produktlancering langt mere neddæmpet - nærmest anonymt.

Men det er der en grund til. For mens Elgiganten er sikret pæne partier af iPad3, er det langt mere usikkert, om de dedikerede Apple-forhandlere har tilstrækkeligt med varer til iPad-hungrende kunder.

Da CRN taler med Eplehusets danske country manager Thomas Ahlers ville han ikke fortælle, hvor mange iPad3 Eplehuset vil være i stand til at sælge i deres butikker fredag morgen.

"En ting er sikkert. Der vil ikke være nok til alle," Som han siger til CRN.

Og netop her rammer vi hovedet på sømmet og kommer til en af de altovervejende årsager til, at Eplehuset ikke har valgt at holde midnatsåben.

"Det er jo supersvært at holde midnatsåbent, når man ikke med sikkerhed  ved, hvor man iPads man får. Det vil jo ikke være godt, hvis vi kun havde tre iPads at sælge. Blandt andet derfor tror vi det er en bedre løsning at fejre lanceringen af iPad3 ved at holde tidligt morgenåbent fredag, hvor vores butikker åbner klokken otte," siger Thomas Ahalers.

Han uddyber det dilemma, som Eplehuset kunne komme i, hvis man havde valgt at holde midnatsåben.

"Det er i det hele taget svært at lave en løsning, hvor vi både kan tilgodese løssalget i butikkerne og så de kunder, der kommer ind for at blive skrevet op på en venteliste," siger han og fortsætter:

"Men nu har vi prøvet et par lanceringer, og vi er blevet bedre til at håndtere den problematik," siger han.

For Thomas Ahlers og Eplehuset, der har lagt næsten alle deres æg i Apples kurv, handler det nemlig også om, at tilgodese kernekunderne og ikke få badwill på kø-koks ved midnatslancering.

"De kunder, der møder op til en midnatsforestilling, er måske ikke dem, vi gerne vil have fat i," konstaterer han.

Også Apple-kæden Humac har valgt den tidlige morgenåbning som deres måde at håndtere den kommende iPad-dag.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Lægernes Pension & Bank

Senior IT-sikkerhedskonsulent

Centrica Energy

Senior Business Analyst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere