Artikel top billede

Test af cloud-hastigheder: Sådan klarer giganterne sig

I en ny rapport undersøges det, hvor lang tid det tager at overføre 12 TB data fra en cloud til en anden.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Computerworld News Service: I en ny rapport undersøges det, hvor lang tid det tager at overføre 12 TB data fra en cloud-løsning til en anden, og konklusionen er, at der kan være 25 ganges forskel i overførselstiden for de forskellige udbydere.

Nasuni, der tilbyder cloud-storage med udgangspunkt i forskellige offentlige skyer, har testet hvor lang tid det tager at overføre data mellem Amazon Web Services Simple Storage Service (S3), Microsoft Azure og Rackspace.

Virksomheden brugte 22 millioner filer af forskellig størrelse, men med en gennemsnitsstørrelse på 550 KB.

Det gik hurtigst med overførslerne til AWS fra Microsoft Azure, mens det det tog længst tid at overføre data fra AWS til Rackspace.

Det tog for eksempel fire timer at overføre fra et sæt AWS S3-servere til et andet sæt S3-servere. Overførslen fra S3 til Azure tog 40 timer, mens overførslen fra S3 til Rackspace tog 115 timer, eller næsten fem dage.

Amazon vinder - sådan da

Nasuni har desuden testet dataoverførsler til S3 og fandt ud af, at det tog fire timer at migrere data fra Azure til S3, mens det tog fem timer at flytte det fra Rackspace til S3.

Nasuni har ikke tjekket, hvor lang tid det tager at flytte data fra Azure til Rackspace eller omvendt.

Der er dog visse forbehold knyttet til undersøgelsen. Nasuni brugte nemlig en såkaldt AWS Elastic Cloud Compute (EC2) m1.large-computer til overførslen. Virksomheden indrømmer selv, at hvis den havde brugt en Microsoft- eller en Rackspace-computer, så ville resultaterne nok blive anderledes.

Andre faktorer, som det tidspunkt på døgnet, overførslen bliver gennemført, og ydelsen på den computer, der kører overførslen, kan også give varierende resultater, bemærker Nasuni.

"Virksomhederne skal være fleksible, og det er også det, testen viser," siger Andres Rodriguez, der er administrerende direktør for Nasuni.

"Selv om data kan flyttes fra sky til sky relativt hurtigt med nogle udbydere, så er der andre, der kræver uforholdsmæssig meget tid," fortæller han.

Nasunis analyse følger en rapport, der udkom i december, som evaluerede 16 cloud-tjenester baseret på faktorer som skrive- og læsehastighed, service-uptime og skalerbarhed. I den test viste AWS sig også at være bedst.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere