Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

10 Mbit skal hjælpe Udkantsdanmark

Teleselskaberne skal dække sommerhusområderne i landets tyndest befolkede områder med LTE-bredbånd på mindst 10 Mbit.

Borgmesteren i Ringkøbing-Skjern kommune kan ånde lettet op. Hans råb om hjælp er blevet hørt: Erhvervsminister Ole Sohn har inkluderet det for kommunen så vigtige turist-erhverv i kravet til teleselskaberne ved næste LTE frekvensauktion for 800 Mhz-båndet.

Dermed bliver en stor del af landets sommerhusområder - og en stor del af indtægtsgrundlaget på Ringkøbing-egnen - sikret adgang til internettet med minimum 10 Mbit, når de vindende teleselskaber efter planen er færdige med at rulle LTE bredbåndet ud i 2015.

Det er partierne bag teleforligskredsen, der er blevet enige om rammerne for den kommende 800 MHz-auktion.

Den skal skaffe bedre bredbåndsdækning i Udkantsdanmark, men som det fremgår af de nærmere detaljer i aftalen - se kortet - er det langt fra alle dele af landet, der bliver omfattet af dækningskravene.

Specifikt skal kravene i auktionen forpligtige auktionsvinderne til at etablere adgang til mobil bredbåndsforbindelse for 99,8 pct. af alle husstande, virksomheder og sommerhuse i de 207 postnumre, der er omfattet af auktionen, og hvor bredbåndsdækningen i dag halter.

"Sommerhuse var oprindeligt ikke omfattet af dækningskravene, men på baggrund af ønsker fra en række kommuner og regioner er det nu sikret, at også sommerhuse kan få gavn af forbedringerne," hedder det i en erklæring fra erhvervsminister Ole Sohn.

LTE-udrulningen, hvor frekvensbånd, der tidligere blev brugt til tv ligger tæt på tv-frekvenser, ventes at give forstyrrelser på tv-signalet i mange husstande.

Erhvervsministeren slår dog fast, at der er fastlagt "tekniske vilkår" som skal begrænse risikoen for forstyrrelse af antenne-tv. Vilkårene er dog ikke nærmere beskrevet, og tidligere udmeldinger viser, at det foreløbigt er op til tv-ejerne selv at beskytte sig mod forstyrrelser.

Det endelige auktionsmateriale forventes offentliggjort i slutningen af denne måned, mens selve auktionen over de ledige frekvenser i 800 Mhz-båndet efter planen skal afholdes i juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere