Artikel top billede

Skat om årsopgørelsen: Bedste it-afvikling nogensinde

Smart løsning var ifølge Skat med til at sikre den bedste it-afvikling af årsopgørelserne nogensinde. Der var dog også skønhedspletter.

Læs også:

Så længe skal du vente på dine skatteinfo på skat.dk

Din årsopgørelse risikerer at havne i kø hos Skat 

Hos Skat er der roser til både hovedleverandøren CSC og cloud-leverandøren Queue It, som blev hevet ind til at kontrollere indgangslusen i forbindelsen med publiceringen af danskernes 4,7 millioner årsopgørelser.

På en uge havde Skat besøg af 2,6 millioner unikke brugere, der samlet kiggede fire millioner årsopgørelser igennem.  

Og trods ventetider til årsopgørelserne på op mod en time visse dage i starten af marts, tøver kontorchef fra Skat, Søren Kjær Jensen ikke med at hæve armene højt over hovedet.

"Afviklingen af årsopgørelserne gik efter vores opfattelse helt forrygende. Vi skal naturligvis passe på med at blive kålhøgne, men dette er den bedste it-afvikling nogensinde med meget få skønhedspletter," forklarer Søren Kjær Jensen til Computerworld.

Skat gjorde det i 2004 for første gang muligt at udfylde selvangivelse og se årsopgørelsen på nettet, mens det to år efter blev noget mere simpelt at indberette sine indtægter og udgifter med fortrykte poster på selvangivelsen.

God investering på halv million

Kontorchef Søren Kjær Jensen fortæller, at danskerne på snigpremieren fredag den 2. marts kunne opleve en times ventetid, men køerne var væsentligt kortere allerede dagen efter. Søndag den 4. marts var stort set kø-fri.

Køerne vendte dog tilbage ved den officielle åbning om mandagen, hvor det cloud-baserede køsystem fra Queue IT igen kom på hårdt arbejde indtil onsdag den 7. marts, hvorefter Skat ikke længere kunne registrere køer.

Systemet, der har kostet lige i underkanten af en halv million kroner at leje i 14 dage, har ifølge Søren Kjær Jensen været en rigtig god investering.

"Dels kunne vi informere danskerne om ventetiden, selv om den måtte være på 23 minutter. Det er trods alt bedre at vide, hvornår der er hul i køen end blot en statisk besked, der siger, at der er travlt. Dels har vi også kunne skrue op og ned for kapaciteten alt efter, hvor travlt der var," siger Søren Kjær Jensen.

Skønhedsplet i telefonen

Han forklarer, at eneste skønhedsplet på afviklingen var forskellige kø-længder på nettet og via Skats telefonkundeservice, som ved den officielle åbning om mandagen den 5. marts kunne hive danskerne igennem på cirka en halv times tid.

"Vi oplevede problemer med borgere, der kom igennem telefonen, men ikke kunne tale med vores kundeservice-medarbejdere om deres årsopgørelse, fordi de stadig sad i kø på nettet," lyder det fra Søren Kjær Jensen.

Derfor overvejer skattefar nu, om det skal være muligt for kundeservicemedarbejderne at hive borgerne uden om kø-systemet, hvis de er kommet igennem på telefonen.

Samtidig forklarer Søren Kjær Jensen, at Skat gerne vil undgå, at snedige danskere så bare ringer til næste år for at undgå køen på nettet.

"Vi skal naturligvis have tænkt alle brugsscenarier igennem inden marts 2013," siger han om afviklingen af årsopgørelser til næste forår.

Er det også din erfaring, at Skats it-systemer klarede testen godt? Skriv gerne en kommentar i debatfeltet.

Læs også: 

Så længe skal du vente på dine skatteinfo på skat.dk

Din årsopgørelse risikerer at havne i kø hos Skat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere