Artikel top billede

Genial app: Lyt til høj musik uden at blive totalt isoleret

Med denne app kan du stadigvæk høre brandalarmen, selv om du har høj heavy-musik i hovedtelefonerne.

Vi har tidligere fortalt, at støj og larm kan gøre dig mere effektiv.

Alligevel er vi dog mange, der indimellem har behov for at forskanse os fra kontorlarmen ved at tage hovedtelefoner på og skrue op for noget behagelig musik.

Men med musik og velisolerede hørebøffer kan du risikere at blive så afskærmet fra omverdenen, at du ikke hører, når folk taler til dig, eller ender med at sidde tilbage som den sidste på kontoret, efter at brandalarmen er gået.

Downloader du iPhone-app'en Awareness kan du dog undgå, at det sker. Awareness bruger din iPhone eller iPods indbyggede mikrofon til at mikse lyde fra omverdenen med den musik, du lytter til.

Mikrofon opfanger hvad der sker

Når app'en registrerer lyde omkring dig, der er tilstrækkeligt høje, slår den automatisk din telefons mikrofon til, så du i dine høretelefoner kan opfange, hvad der sker omkring.

Det kan eksempelvis være, hvis en bil dytter, når du går på gaden, eller hvis en kollega kommer hen og taler til dig.

Du indstiller selv, hvor høj larmen skal være, før mikrofonen slår til.

Sidder du i et rum med meget larm, vil du naturligvis være tilbøjelig til at sætte grænsen højt, mens du vil sætte den lavere, hvis du befinder dig i rolige omgivelser.

Kan udsende vibrationer

Du kan også nøjes med blot at lade din telefon udsende en vibration, når app'en registrerer høje lyde.

Denne skribent har brugt Awareness de seneste par dage, og den fungerer glimrende. Det føles næsten som at have et ekstra par ører, der bliver slået til, når nogen tiltaler dig.

Normalt koster Awareness 42 kroner i App Store, men i skrivende stund kan den downloades gratis. Hvor længe tilbuddet varer ved, vides ikke.

Ud over den relativt høje pris er en ulempe ved Awareness, at du skal huske at starte app'en, når du lytter til musik. Men når app'en er slået til, bliver du informeret om det via et rødt banner i toppen af skærmen på din iPhone.

Læs også: 
 

Sådan får du fred for al kontorstøjen

Hjerne-Madsen: Derfor skal du høre Spotify på arbejdet  

Psykolog: Sådan dræber du stress med din smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere