Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Dansk it-branche: Derfor giver cloud god mening

Reportage: Cloud computing er ikke længere et abstrakt begreb, der står til diskussion, lyder det på dansk it-messe. Nu handler det om, hvordan man får det optimale ud af løsningerne.

Læs også:

Hundredevis valfarter til Danmarks største it-messe

Mød Computerworld på Danmarks største it-messe

Det er ikke længere et spørgsmål, om virksomheden skal i skyen, men derimod hvordan virksomheden skal i skyen. Sådan lød budskabet ved en paneldebat på it-messen Computerworld EXPO 2012, der finder sted onsdag og torsdag i denne uge.

Skyen er her nemlig, og de fleste - måske uden at tænke over det - er allerede storforbrugere af cloud-tjenester.

Da pandeldebattør Vagn Køhler, der er partner i Saas-it Consult, spørger publikum, hvor mange, der bruger services som webmail, iTunes og Dropbox, er det svært at få øje på nogen med begge hænder i skødet.

"Cloud er allerede en stor del af de ting, vi alle sammen foretager os til hverdag," siger Åren Ekelund, der er produktchef i Microsoft.

Nu skal vi bare have virksomhederne med.

Det seneste år er begrebet cloud-computing nemlig blevet mere jordnært, og det er derfor på tide, virksomhederne integrerer skyen i it-strategien.

Den varme luft er væk

"Skyen er ikke så fluffy længere. Den varme luft er gået ud, og det kan vi glæde os over, for i dag er skyen mere håndgribelig," siger Michael Løytved, der er managing consultant i Capgemini.

Ifølge debattørerne er der nogle åbenlyse fordele, der er værd at have i tankerne, når virksomheden skal lægge en cloud-strategi.

"I dag giver det slet ikke økonomisk mening at beholde eksempelvis ikke-personfølsomme data 'in house'," siger Åren Ekelund.

Og så er der jo også de mere lavpraktiske faktorer, der skal tages hensyn til, og hvor skyen med fordel kan anvendes.

"Vi har vist alle sammen set, hvad en regnvåd sommer gør ved kældrene her i landet," siger Michael Løytved.

Publikum kvitterer med smil og en samstemmende nikken med hovederne, hvorefter Michael Løytved fortsætter:

 "Jeg vil 10 gange hellere lægge mine data i skyen, end jeg vil lægge mine data på en server i en kælder i indre København."

Vi skal bevare jordforbindelsen

Debattens afsluttende spørgsmål indbyder debattørerne til at give deres bud på, hvor skyen blæser hen i nærmeste fremtid.

Bjarne Tönshoff fra Canon Danmark mener, at et øget antal valgmuligheder i forhold til skyen vil gøre det ekstra vigtigt at lægge en ordentlig strategi i virksomhederne.

"Den øgede kompleksitet, som et øget antal valgmuligheder giver, kræver, at man gør op med sig selv, hvad der skal i skyen, og hvad der skal holdes hjemme."

Michael Løytved er enig i, at det er vigtigt at holde hovedet koldt, når der skal lægges en cloud-strategi:

"Vi skal stadig tænke i integration. Vi skal have hovedet i skyen, men fødderne skal være plantet solidt på jorden."

Du kan læse mere om, hvordan du kan besøge Computerworlds it-messe her.

Læs også: Her er vejen til bedre cloud

Læs også: Sådan vælger du den rigtige cloud-udbyder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere