Artikel top billede

CESS-direktør er selv blevet afhørt i USA

Allerede for to år siden blev CESS Danmarks direktør Nikolaj Johansen afhørt af de amerikanske myndigheder under et besøg i USA

Den nordjyske it-broker CESS Danmark er tilsyneladende dybere involveret i den amerikanske sag om ulovlig eksport supercomputere. Det fremgår af det dokument, som i begyndelsen af denne måned var grundlaget for arrestationen firmaets nu forhenværende salgsdirektør Dennis Nielsen.

Ifølge den såkaldte "Criminal Compliant", som CRN er i besiddelse af, blev Dennis Nielsen sammen med firmaets direktør Nikolaj Johansen tilbage i marts 2010 afhørt af amerikanske efterforskere fra Homeland Security. Ifølge referatet fra afhøringen indrømmede de to danskere, at de havde benyttet falske fakturaer i forbindelse med salget af it-udstyr til deres forretningsforbindelse i Tampa, Florida.

De falske fakturaer blev ifølge efterforskerne benyttet for at nedskrive værdien af udstyret. På den måde kunne man slippe billigere i told- og handelsafgifter til myndighederne i både USA og Dubai.

Dennis Nielsen forklarede under afhøringen, at han overfor det amerikanske shippingfirma, som deltog i transaktionen af egen drift havde opdigtet en historie om, at der skulle ændres i de oprindelige fakturaer, fordi de indeholdt "urealistiske liste-priser".

Både Nikolaj Johansen og Dennis Nielsen forklarede desuden overfor de amerikanske efterforskere, at snyderiet efter deres opfattelse kun ville gå ud over modtagelandet Dubai og ikke det eksporterende land USA.

Det fremgår også, at Dennis Nielsen på vegne af CESS Danmark i årevis har solgt udstyr til den amerikanske kunde.

Nikolaj Johansen har tidligere overfor CRN afvist kendskab til sagen. Han ønsker ikke at kommentere de nye oplysninger.

"Vi har ikke ændret fakturaer. Det er en sag mellem eksportøren og importøren. Mig bekendt er der ingen efterforskning mod CESS. Der er tale om en efterforskning mod en af vores kunder. Jeg kan ikke koble det her sammen med det, der er foregået fornylig," siger Nikolaj Johansen med henvisning til arrestationen af Dennis Nielsen tidligere i denne måned.

Han erkender dog, at han var vidende om, at der indgik forfalskede faktureringer undervejs i forløbet.

"Når sådan noget som det her foregår, så er man under et gevaldigt pres fra kunden. Men det er jo ikke en sag for os, men mellem importør og eksportør. Vi var vidende om det. Men vi har klare interne regler for den slags ting, og kører tingene efter bogen," siger Nikolaj Johansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere