Artikel top billede

Dansker skal udvikle ny søgefunktion til Facebook

Danske Lars Rasmussen er i spidsen for et tophemmeligt udviklerhold hos Facebook.

Manden bag Google Maps og det hedengangne Google Wave - danske Lars Rasmussen - står nu i spidsen for et hold med to dusin udviklere, der skal gøre det lettere for brugerne at finde indhold på Facebook. Det skriver Business Week. Søgefunktionen på det sociale netværk har altid været rimelig begrænset. Man kan søge efter andre medlemmer og venner, begivenheder og grupper. Der er også en integration med Microsofts søgemaskine Bing.

Men Facebook er bestemt ikke nogen trussel mod Googles søgemaskine, der havde 17,6 mia. søgninger i februar. Facebook havde kun 336 millioner søgninger i samme periode og det er mindre end hos Amazon, AOL, Ask og Craigslist.

Lars Rasmussen kom til Google i 2004, men skiftede til Facebook i 2010. Ifølge Business Week var det Mark Zuckerberg personligt, der overbeviste ham om at skifte job.

Hans bror Jens - som også var med til at skabe Google Maps og Wave - arbejder stadig for Google.

Facebook sidder allerede på et gigantisk databjerg med statusopdateringer, billeder og andet materiale fra brugerne, og målet er at hjælpe brugerne med at finde rundt i dette virvar af informationer.

Det sociale netværk vil ikke selv bekræfte, at Lars Rasmussen faktisk arbejder på en ny søgefunktion, men et billede af Mark Zuckerbergs skrivebord fra februar viste en underlig aflang søgeboks på hans Facebook-skærmbillede. Det kunne være en prototype på den nye søgning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere